Batuhan KAYA/İz Gazete- Dün Ege Bölgesi Sanayi Odası haziran ayı Meclis Toplantısı’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı protesto ettikten sonra Tugay’ın Özel Kalem personel Haydar İnanır’dan randevu alan işçiler eylemlerini noktalamıştı. İşçiler, İnanır’dan aldıkları randevu kapsamında İnanır ile görüştü. Görüşmede, işçilerin İnanır’a teslim ettiği listedeki 93 kişinin en kısa sürede işbaşı yaptırılması kararlaştırıldı. İnanır görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, “Cemil Başkan krizin bittiğini biliyor, mutlu ve olması gerekenin olduğunu düşünüyor” diye konuştu.

En kısa sürede işbaşı yapacaklar

İnanır görüşmeden sonra gerçekleştirdiği basın açıklamasında, “Dün akşam da arkadaşlarla konuştuğumuz şekilde anlaştığımız listeyi istedik. En kısa zamanda listedeki arkadaşlarımız işlerine başlayacak. Şu an yapılacak incelemeler var ve şirketlerden hangilerine alım olacak listeler istendi. En kısa sürede hepsini işe alacağız. İlk etapta ilaçlama ve temizlik, park bahçelerde bir sonraki etapta alım olacak. Daha sonrasında da şirket genel müdürleri ihtiyaç halinde kadroda değişiklik yapabilecek” ifadelerini kullandı.

Cemil başkan mutlu

Tugay’ın krizin bittiğine inandığını belirten ve görüşmeden çıkan sonuçtan ötürü mutlu olduğunu söyleyen İnanır şöyle konuştu:

“Cemil Başkan krizin bittiğini biliyor, mutlu ve olması gerekenin bu olması gerektiğini de düşünüyor. Kamuoyu sadece yeni giren işçilerin çıkarıldığını biliyor ama bir sürü tutanak yiyip işten atılanlar var. Eğer teslim edilen listede o arkadaşların isimleri varsa bu da değerlendirilecek ve arkadaşlara bildirilecek. Bu isimler arkadaşlarla beraber mağdur olduğunu iddia ediyor ama durum öyle değil.”

Bütün işçiler dönsün istiyoruz

İşten atılan işçilerden eski İZDOĞA işçisi Umut Taşkale görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, “Biz, işten atılan bütün işçilerin alınmasından yanayız ama bu belediyenin inisiyatifinde bulunuyor. Burada direnen arkadaşların listesi verildi içeride ama isteriz ki atılan bütün işçileri işlerine geri dönsün. Cuma günü bir görüşme daha gerçekleştireceğiz ve süreci değerlendireceğiz” diye konuştu.

Düğüm cuma günü çözülecek

İşçiler, Cuma günü İnanır ile yeniden görüşecek ve sürece dair karşılıklı değerlendirmelerde bulunacaklar.

Muhabir: Batuhan Kaya