İşten atılan İZENERJİ ve İZDOĞA işçileri ile İzmir Büyükşehir Belediye (İzBB) Başkanı Cemil Tugay arasında gerçekleşmesi planlanan ikinci görüşme dün gerekçe bildirilmeksizin iptal edilmişti. Bunun üzerine işçiler, eylemlerinin dozunu artıracaklarını ve Tugay’ın gittiği her yerde protesto edileceğini duyurmuştu.
İşçiler, bugün saat 11:00’de Kültürpark içerisinde gerçekleşecek olan bayramlaşma etkinliğinde eylem gerçekleştirdi. İzmir milletvekillerinin, ilçe belediye başkanlarının ve il yönetiminin katıldığı etkinlikte Cemil Tugay yer almadı. 
Tam 25 gündür direndiklerini vurgulayan işçiler, “Bizlere sözler verildi, bir masa kuruldu ancak keyfiyen o masayı devirdiler. Tüm bürokratlara sesleniyoruz. Demokratik bir parti olduğunuzu söylüyorsunuz, neden hiçbiriniz gelmiyorsunuz yanımıza? Bakın sahnedeyiz, yüksekteyiz, belki duyarsınız. Vekiller bizi görmüyor, ilçe başkanları arkasını dönüyor, randevu verilmiyor… Neden çekiniyor, neden korkuyorsunuz” şeklinde tepkilerini ortaya koydular.

Bu iş masada çözülsün istiyoruz!

Aralarında kanser hastası ve engelli arkadaşlarının da bulunduğunu belirten işçiler, “Evlerimiz kirada, bakmakla yükümlü olduğumuz ailelerimiz var. Sizler bayramda dokuz gün tatil yapacaksınız. Bizler ise ‘çocuklarımıza ne yedirip ne içereceğiz’ diye düşüneceğiz. Bu hak mıdır, reva mıdır? Belediyede mali kriz var diyorsunuz, tasarrufu işçiden mi yapacak bu belediye” diye konuştu.
Kendilerine verilen sözlerin tutulması gerektiğini vurgulayan işçiler, “Bu iş masada çözülsün istiyoruz. Aksi taktirde İzmir’in her yerini eylem alanına çevireceğiz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ