Fuar İzmir olarak da bilinen İZFAŞ Fuar Alanı, 2015 yılında Kültürpark Fuar Alanı'nın bir alternatifi olarak İzmirlilerin hizmetine sunulmuştur. Peki İZFAŞ Fuar Alanı nerede? İZFAŞ Fuar Alanı'na nasıl gidillir?

İZFAŞ Fuar Alanı

İZFAŞ-Fuar İzmir, dünya standartlarında bir platform oluşturmak ve sektörel etkileşimi baştan yaratmak için kurulan platform, 2015 yılında Türkiye’ nin en büyük ve en nitelikli fuar merkezi olarak kapılarını tüm dünyaya açmıştır.

Toplam 330 bin metrekare alan üzerinde 240 bin metrekare büyüklükte inşasıyla Fuar İzmir, toplam 7 bloktan oluşmaktadır. Sadece fuar zamanlarında değil haftanın her günü ziyaretçi ağırlayabilecek şekilde tasarlanan alanda amfi tiyatrosu, restoranlar, ofisler ve büyük bir meydan bulunuyor. Bu şekilde bir yaşam ve etkinlik alanı olma özelliğini de taşıyor.

Aynı zamanda rakamlarla ifade edildiğinde Fuar İzmir’ de 119 bin metrekare açık ve kapalı sergi alanı, 15 bin metrekare fuaye alanı, 16 bin metrekarelik alanda yemek bölümü, 2500 araçlık kapalı otopark, 4 adet son teknoloji hol, 4 seminer salonu ve 14 katlı seyir terasıyla ziyaretçilerine hizmet veriyor.

İZFAŞ Fuar Alanı nerede?

İZFAŞ Fuar Alanı, İzmir'in Gaziemir ilçesinde Zafer Mahallesi'nde konumlanan bir etkinlik alanıdır. Fuar İzmir, şehir merkezine 13 km, Adnan Menderes Havaalanı’ na 8 km uzaklıkta bulunuyor. 

İZFAŞ Fuar Alanı'na nasıl gidilir?

İZFAŞ Fuar Alanı'na toplu taşıma araçlarıyla kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor. 92 numaralı Fuar İzmir-Üçyol Metro, 610 numaralı Fuar İzmir-Gaziemir Semt Garajı ve 650 numaralı Fuar İzmir-F.Altay Aktarma Merkezi ESHOT otobüslerini kullanarak buraya rahatlıkla varabilirsiniz. Bunun yanında özel aracıyla alana gitmek isteyenler için de ulaşım oldukça kolay. Çevreyolunda Balçova istikametine doğru ilerlerken Fuar İzmir tabelasını görebilirsiniz. Aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturursanız yolculuk sizin için daha kolay hale gelecektir.

Kaynak: Haber Merkezi