Yiğit Sütcü-İzmir’de okulların bahçelerinin otopark olarak ihaleye verilmesi pek çok tartışmaya yol açmıştı. İzmir Atatürk Lisesi de bu okullardan birisi. İzmir Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Saraç ile gelinen noktayı konuştuk. İzmir'de 18 okulun taşınmazlarının işletmelere ihale edilmesi konusunda tartışmalar sürüyor. İzmir Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği, ilk günden beri yaptıkları açıklama ve eylemler ile sesini duyurmaya çalışıyor. 

Milli Eğitim önünde eylem yapmışlardı

Konak’ta yer alan Milli  Eğitim İl Müdürlüğü binası önünde toplanan yüzlerce  İzmir Atatürk Lisesi mezunu, söz konusu ihalenin iptalini talep eden bir basın açıklaması yapmış ve okul marşlarını hep birlikte söyleyerek duruma tepki göstermişlerdi. İAL mezunlarının eylemine CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, DEM Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili İbrahim Akın, CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun, CHP önceki dönem Milletvekili Atila Sertel de katılmıştı.

Adli sicil sorunu nedeniyle iptal edilmiş

Konuyla ilgili İz Gazete’ye konuşan ve ihalenin iptal gerekçesini paylaşan İzmir Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Saraç, “İhale şu aşamada bize gelen bilgilere göre kazanan firmanın adli sicil sorunu olması nedeniyle güvenlik gerekçesiyle iptal edilmiş. İhalenin yenilenmesi için resmi süreç beklenmekte.” ifadelerini kullandı. 

Haklılığımız ortaya çıkmış oldu

Murat Saraç süreçle ilgili, “Bu durum Derneğimizin ihalenin yapılmaması ile ilgili sunduğu güvenlik sıkıntısı gerekçesinin ne kadar haklı olduğunu gösterir. Otoparklar genel kanı ile her zaman güvenlik endişesi içermekteler. Bu anlamda tekrarlanacak ihalede de benzeri sonuçların olması ve okula güvenlik sorunları yaşatması kaçınılmazdır. Öğrencilerin olduğu bir ortamda asayiş, narkotik gibi sorunların ihtimal dahilinde bile olması Derneğimiz açısından kabul edilebilir bir durum değildir.“ şeklinde konuştu.

Çözüm için destek bekliyoruz

Derneğin eylem planından da bahseden Saraç, “Dernek olarak basın kuruluşları aracılığıyla sesimizi duyurmaya ve bu ihaleyi durdurmaya çalışıyoruz. Parti farkı gözetmeksizin (bazıları mezunumuz olan) tüm İzmir Milletvekilleri ve ilgili kurum ve sendikalardan da çözüm için destek talebinde bulunduk. Ayrıca MEB Yönetmeliği’ne aykırı olarak düzenlenmiş MEB ile Çevre Şehircilik Bakanlığı arasındaki protokolün iptali içinde yasal hakkımızı kullanarak dava açtık. Yargı yoluyla haklılığımız bir kez saha ispatlamak istiyoruz.” dedi.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ