Karşıyaka Belediyesi, 15 Ağustos 2021 tarihinde yaşama veda eden halkla ilişkiler duayeni, İzmir’in ve Karşıyaka’nın simge ismi Sancar Maruflu’yu unutmadı. Hayatını çok sevdiği İzmir’e ve bu şehrin insanlarına adayan ‘İzmir Baba’ Maruflu anısına, ölümünün üçüncü yıl dönümünde anlamlı bir tören gerçekleştirilecek. “Sancar Maruflu’yu anmaktan çok anlamak…” başlığıyla düzenlenen buluşmada, İzmir Baba’nın kişiliği ve hayat görüşü ışığında, İzmirlilik ve kenti sahiplenme bilinci konuşulacak.

Unutulmaz anıları anlatılacak

Bahçelievler Mahallesi’ndeki Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi’nde yapılacak tören 15 Ağustos Perşembe günü saat 19.00’da başlayacak. Program kapsamında Karşıyaka sevdalısı, tarihçi Av. Vehbi Moğol “Sancar Maruflu ve Karşıyaka”, Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Uğur Oral “Sancar Maruflu ve İzmir”, İZVAK Başkanı Ali Erten “Sancar Maruflu ve İzmir Sporuna Dair…” başlıklı sunumlar yapacak. Işıltan Uşaklıgil’in de şarkılarla eşlik edeceği buluşmada; İzmir Baba’nın kente sunduğu paha biçilemez katkılar, unutulmaz anıları ve ardında miras bıraktığı değerler konuşulacak.

Düşüncelerini yarınlara taşıyacağız

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “İzmir’e gönül veren, ömrünü bu şehre ve bu şehrin insanlarına adayan çok değerli büyüğümüz Sancar Maruflu’yu, aramızdan ayrılışının üçüncü yıl dönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Bizim için hiçbir zaman unutulmayacak bir değer olan ‘İzmir Baba’yı anmaktan öte, anlamak ve düşüncelerini yarınlara taşımak için gerçekleştireceğimiz etkinliğimize tüm yurttaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Bülten