İzmir Beşiktaşlılar Derneği 28 Mayıs Salı günü Kızılay ile kan bağışı etkinliği düzenleyecek. ‘Birbirimize Candan Bağlıyız’ sloganıyla düzenlenen etkinlik için Dernek Başkanı Özlem Tezişçi ‘Kanın rengi olmaz’ diyerek tüm takım taraftarlarını kan bağışı yapmaya davet etti.
Bu sene 16.sı düzenlenecek olan kan bağışı etkinliğiyle ilgili olarak Tezişçi, “Geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz bir etkinlik. Katılım her sene yoğun oluyor. Üyelerimiz, üye olmayan Beşiktaş taraftarları ve farklı takımların taraftarları da her sene geliyor” dedi.

Kan bağışı ve ilik örneğinin önemi

Kan bağışının kendisi için son derece önemli olduğunu ve başından geçen bir olayı anlatan Tezişçi, “2008 yılında Kızılay tarafından aranılarak yedi yıl öncesinde vermiş olduğum ilik örneğinde altı yaşında lösemi hastası bir kız çocuğuna ilik döneri olma fırsatı yakaladım. Bunu yaşadığım için kan bağışı benim için çok kıymetli. Farklı sebeplerden kan veremeyenler oluyor ancak kan örneği verilebiliyor. Bu da birine hayat verme fırsatı yakalamanıza sebep oluyor” dedi.

"Nerede bir şey olursa hemen Beşiktaş taraftarı koşar"

“Beşiktaş Jimnastik Kulübü sosyal sorumluluk projelerinde her zaman ilk adım atan olmuştur” diyen Tezişçi, “Nerede bir şey olursa hemen Beşiktaş Çarşı grubu koşar, Beşiktaş taraftarı koşar. Bu bize çok yakışıyor. Derneğimizin kuruluş amaçları içerisinde sosyal sorumluluk projeleri hep vardı. Soma felaketinden sonra Soma’da okul yaptık. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde çocuk onkoloji bölümünü tamamen yeniledik. Göreve geldikten sonra seçim vaadim olan ‘Her yıl 1903 çocukla buluşacağız’ dedik ve çocukların göz taramasını yaptık. 23 Nisan’da çocuklarımıza fuarda ücretsiz tiyatro gösterimi gerçekleştirdik ve bunu Süleyman Seba belgesiyle taçlandırdık. Elimizden geldiğince bu projelerin içerisinde yer almaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ