Batuhan KAYA- Buca Metrosu’nun devam eden kazı çalışmaları, Konak’ın Atilla Mahallesi’nde oturan Asena Genç ve Yüksel Genç’in kâbusu oldu. İz Gazete’ye konuşan Asena Genç, devam eden kazı çalışmaları nedeniyle evlerinin duvarında derin çatlaklar oluştuğunu iddia etti.

Firmadan komik teklif

İz Gazete’ye konuşan Asena Genç firma yetkililerin, “Çatlaklarınızı sıvayalım” dediğini belirterek, “Firmadan gelen yetkililer dün gelmiş, ellerinde 1 kova alçıyla, ‘Biz çatlaklarınız kapatalım’ diyorlar. Çatlakların arasından evin dışı görünüyor. Ben can güvenliğimiz olmadığı için çocuklarımı da aldım Menderes’e geldim, o evde korkudan 1 gece kalabildim” diye konuştu.

‘50 evde çatlaklar oluştu’

Atilla Mahallesi’ndeki 50 civarında konutta, devam eden kazı çalışmaları sebebiyle çatlaklar oluştuğunu iddia eden Asena Genç, “Atilla Mahallesi’ndeki nereden baksanız 50 evde çatlak var ki daha arka mahalledeki evleri saymadım. Bir mahalle düşünün boydan boya, çift taraflı bütün apartmanlarda çatlak var. Metro kazısı tam altımızdan geçiyormuş” dedi.

‘Bilirkişi çağıracağız’

Oturduğu apartmandaki hasarı belirlemek için bilirkişiyle çalışacaklarını söyleyen Asena Genç şöyle konuştu:

“Belediyeyle henüz görüşmedik. Apartman toplantısı yaptık, ‘Bilirkişi getirip hasar tespiti yapalım hakkımızı arayalım’ dedik, muhtemelen sürece avukatla devam edeceğiz.”

Muhabir: Batuhan KAYA