İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZTARIM'ın eski Genel Müdürü Murat Onkardeşler sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Uzun bir paylaşım yapan Onkardeşler, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yollarını ayırdığını şu mesajla duyurdu:

"Kamuoyuna ….
2019 yılında ağabeyim, sevgili Başkanım Özcan Işıklar'ın yoldaşlığıyla geldiğimiz İzmir'de; Başkanım Sayın Tunç Soyer'in taktirleriyle Genel Müdürlük atama yazımı elime almıştım. Daha sonra ismi İZTARIM A.Ş olarak değişecek Baysan A.Ş'nin Genel Müdürü olmuştum. Fakat bir gariplik vardı şirket merkezi yok, masa yok sandalye yok, personel yok:) Sadece bir klasör vardı. İşte o günlerden çıktığımız bu yolda, Başka Bir Tarım Mümkün diyerek ,  pandeminin ağır koşullarında, ekonomik krizin can yaktığı dönemlerde, hammaddeye ulaşmanın neredeyse imkansız olduğu günlerde 2 Fabrika, 1 Lojistik Merkezi, 20 Mağaza, 4 Marka, 450 çalışanı olan bir şirkete dönüştük.

Tüm bunları yaparken 10 binlerce haneye ekonomik ve sağlıklı et ve peynir girmesini sağladık. Binlerce üreticinin sütünü, etini, buğdayını piyasa değerinin üzerinde alarak onları güvenli ürünlere dönüştürdük ve İzmirli markasını ortaya çıkardık. Hem üreticinin, hem tüketicinin mutlu olduğu bu yöntemle Türkiye'de bir ilki başardık.

Ödemiş'te Mezbahane olarak bize verilen atıl yeri Et Entegre Tesisine dönüştürdük. Haftalık elli adet kesim sayılarından günlük 150 kesim sayılarına çıkardık, arıtması olmayan bir mezbahayı, modern bir arıtma kurduk ve işler hale getirdik. Atıl duran ofis yerlerini İleri İşleme dönüştürdük ve sucuk, pastırma, kavurma, köfte, döner üretimi yapar hale getirdik.

Bayındır'da moloz döküm alanı olarak kullanılan yere Türkiye'nin en modern Süt İşleme Fabrikasını kurduk. 100 ton süt işleme kapasitesiyle yüzlerce kişiye istihdam sağladık. Bölgeye can suyu verdik. Kaşardan, İçme Sütüne, Mozzarelladan, Yoğurda, Beyaz Peynirden, Tuluma, Dondurmadan , Kaymağa, Süt Kuzusuna kadar üretim çeşidi olan bugünkü değeri neredeyse 400 milyon tl olan bir tesisi aktif hale getirdik. Üstelik bunu yaparken Tetrapak isimli dolum makinasının fiyatına, İtalyan ve Finlandiyalı iki ayrı makine ve neredeyse  tüm mandıranın makinalarını aldık.

Menemende atıl durumda ve hırsızlıkla yağmalanmış Soğuk Hava Deposunu, İzmir'in en önemli Lojistik Merkezlerinden birine dönüştürdük. Soğuk Hava Depolarını aktif hale getirerek, raf sistemleri ve barkotlu yazılımlarla son teknolojilerle donatılmış bir merkez haline getirdik. Halkın Kasabı noktalarını, İzmirli Markasının satış noktalarına ve http://xn--izmrliden-5jf.com/ siparişlerine oradan sevkiyat yapmaya başladık.

Uygulanan ücret politikasıyla neredeyse kapanma eşiğine gelen Halkın Bakkallarını İZTARIM bünyesine alarak Halkın Kasabına dönüştürdük ve sayısını 9 dan, 1'i gezici olmak üzere 16 ya çıkardık. Piyasa fiyatlarına göre , binlerce ailemizin cebinde her ay toplamda 10 milyon kalmasını sağladık. Atalık buğdayımız Karakılçığı binlerce dönüm araziye ekilmesini sağladık. Ve ondan elde ettiğimiz un ile Makarna, Tarhana ve Mantı yaptık. İzmirli markası ile ürettiğimiz bu ürünler peynir ürünleriyle birlikte Migros’ta satılmaya başlamak üzereydi.

Halkın Sütü markasıyla tüketicimize ucuz ve sağlıklı ürünler üretmeye başladık.

İzmirli Kahve noktalarıyla Türkiye'de bir ilki başlattık ve hem şehir mobilyası olması açısından hem de nitelikli kahveyi ulaşılabilir fiyatlardan satması açısından İzmir'de fark yarattık. Gençlerin ekonomik sıkıntılar çektiği bu dönemde onlara piyasa koşullarının %50 aşağısından nitelikli kahve sunmaya başladık. Büyük ilgi gören İzmirli Kahve kısa sürede 5 noktaya ulaştı.

İzmirli Markası ile Buca Kasaplar meydanında yine gençler için yeni bir konseptle; İzmirli Kahve, Market ve Mutfak isminde  tamamen İZTARIM üretimi ürünlerle yeme içme mağazası tamamlandı fakat açılamadı. Yine aynı konseptle Kültürpark 9 Eylül Kapısı üzerinde açacağımız mekanı her şeyi bitmişken maalesef devreye alamadık.

Bir Türk markası olan İzmirliyi Amerika’ya ihraç ettik. Sırada Dubai ve Katar vardı..
21. Yüzyılın Köy Enstitüsü mottosuyla hayata geçireceğiz Tarım Lisesinin ihalesini tamamladık. %100 Bursla Yatılı okuyacak akıllı köy çocuklarımızın hayali bir başka bahara kaldı.

İZBB tarihinde tüm personeline yeni yıl yemeği veren, her yaz aileleriyle birlikte piknik etkinliği gerçekleştiren, her Ramazan ayında Ramazan Erzağı veren, tüm bayramları coşkuyla kutlayan tek şirket olmakta gurur vericiydi bizim için. Bu saydıklarımızı hayata geçirirken elbette tüm bu hayalleri kuran, bize vizyon çizen , daima yolumuzu açan Tunç Soyer Başkanımız hep yanımızdaydı. Ayrı bir parantez açacağım sadece Yönetim Kurulu Başkanlığı değil aynı zamanda babalıkta yapan, yol gösteren cesaretlendiren Ali İhsan Özgürman'a sonsuz teşekkür ederim. Genel Sekreterimiz  Buğra Gökçe ve Barış Karcı her zaman yanımızda oldu. Genel Sekreter Yardımcımız Ertuğrul Tugay sadece bir yönetici değil bir ağabey gibi yanımızda oldu. Burada ismini sayamadığım çok destek aldığım yöneticilerimiz ve dostlarımız oldu. Ama en önemlisi Kooperatifler. Kooperatif Başkanlarımızla yönetimleriyle abi kardeş gibi olduk. Onlar bizim her zaman yanımızdaydılar. Tüm bunları yaparken yüzlerce çalışanımızla omuz omuzaydık. İZTARIM çalışanları dünyanın en çalışkan insanlarıdır. Kısa bir süre de İZFAŞ ailesine katıldım. Orada da kısa bir süre olsa da çok iyi dostluklar edindim ve güzel insanlarla tanıştım.

Artık bir dönemin sonuna geldim. Sayın Başkanımız Cemil Tugay’ın takdirleriyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ailesiyle yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Sayın Başkanımızın Cumhuriyet Halk Partisi - CHP 'nin bir neferi olarak her zaman yanında olduğumu ve başarılı olmasını dilediğimi belirtmek isterim.  Bu süreçte üzerimde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Haklarını helal etmelerini rica ediyorum.

Her bitiş yeni bir başlangıçtır. Bu ülke için çalışmaya, çocuklarımızı aydınlık bir geleceğe taşımaya, partimiz Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapmak için üretmeye devam edeceğiz. Saygı ve sevgilerimle…"

Kaynak: Haber Merkezi