BATUHAN KAYA/ İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci birleşimi, İzBB Başkanı Cemil Tugay başkanlığında gerçekleşti. Birçok gündem maddesinin görüşüleceği birleşim, Başkan Tugay’ın aldığı atama kararlarıyla başladı. Birçok daireye yeni atamalar yapıldı.

Kim nereye atandı? 

Meclis gündemine Cemil Tugay tarafından yapılan atamalar geldi. Buna göre; Pınar Okyay, Genel Sekreter Yardımcılığı kadrosuna atanırken; Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü Şehir Plancısı kadrosunda bulunan Tolga Çilingir Ulaşım Dairesi Başkanı oldu. Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü Şef kadrosunda bulunan Ümit Yalçın ise Bilgi İşlem Dairesi Başkanı olarak görevlendirildi. Proje Yönetim ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nde mimar kadrosunda bulunan Selin Yiğitoğlu, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı olarak görevlendirildi. Taşınmazlar Şube Müdürlüğü’nde Mühendis kadrosunda bulunan İsmail Mutaf ise Emlak Yönetimi Dairesi Başkanı olarak atandı. Harita ve Aplikasyon Şube Müdürlüğü Mühendis kadrosunda bulunan Gökhan Gündüzoğlu Kent Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanı; Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Şef kadrosunda bulunan Eylem Başar Yıldırım ise Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı olarak atandı. Strateji Geliştirme ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü Şef kadrosunda bulunan Asuman Türkmen Meral ise Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı olarak atandı. Raylı Sistem Şube Müdürlüğü’nde Mühendis kadrosunda bulunan Alpaslan Kara da Raylı Sistem Dairesi Başkanı oldu.  Kentsel Tasarım ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü Şehir Plancısı kadrosunda bulunan Hasibe Velibeyoğlu Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı oldu. Gaziemir Belediye Başkanlığı Sosyal Yardım İşleri Müdürü kadrosunda görev yapmakta bulunan Hülya Abay ise Sosyal Hizmetler Şube Müdürü olarak atandı.

İlgili gündem maddesi şu şekilde:

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68/B, 71, 74, 76 ve 93’üncü maddeleri ile 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 18/i maddesi gereği Adnan Menderes Üniversitesi Profesör kadrosunda görev yapmakta iken, 26/04/2024 tarihinde emekliye ayrılan Pınar OKYAY'ın, 1’inci derece Genel Sekreter Yardımcısı kadrosuna; Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü Şehir Plancısı kadrosunda bulunan Tolga ÇİLİNGİR'in 1’inci derece Ulaşım Dairesi Başkanı kadrosuna; Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü Şef kadrosunda bulunan Ümit YALÇIN'ın 1’inci derece Bilgi İşlem Dairesi Başkanı kadrosuna; Proje Yönetim ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü Mimar kadrosunda bulunan Selin ZAĞPUS YİGİTOĞLU'nun 1’inci derece Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı kadrosuna; Taşınmazlar Şube Müdürlüğü Mühendis kadrosunda bulunan İsmail MUTAF'ın 1’inci derece Emlak Yönetimi Dairesi Başkanı kadrosuna; Halihazır Harita ve Aplikasyon Şube Müdürlüğü Mühendis kadrosunda bulunan Gökhan GÜNDÜZOĞLU'nun 1’inci derece Kent Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanı kadrosuna; Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Şef kadrosunda bulunan Eylem Başar YILDIRIM'ın 1’inci derece Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı kadrosuna; Strateji Geliştirme ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü Şef kadrosunda bulunan Asuman TÜRKMEN MERAL'in 1’inci derece Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı kadrosuna; Raylı Sistem Şube Müdürlüğü 1’inci derece Mühendis kadrosunda bulunan Alpaslan KARA'nın 1’inci derece Raylı Sistem Dairesi Başkanı kadrosuna; Kentsel Tasarım ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü Şehir Plancısı kadrosunda bulunan Hasibe VELİBEYOĞLU'nun    1’inci derece Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı kadrosuna; Gaziemir Belediye Başkanlığı Sosyal Yardım İşleri Müdürü kadrosunda görev yapmakta bulunan Hülya ABAY'ın 1’inci derece Sosyal Hizmetler Şube Müdürü kadrosuna atamaları yapılmıştır. Bilgilerinize arz ederim. Dr. Cemil TUGAY İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. (İnsan Kaynakları ve Eğitim Dai.Bşk.E.1971373)

Muhabir: Batuhan KAYA