Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube İşyeri Temsilciliği, Büyükşehir Belediyesinde TİS eylemleri dolayısıyla aralarında Tüm Sen 1 Nolu Şube Sekreteri ile temsilci ve üyelerin de bulunduğu 7 emekçinin açığa alınması ile ilgili basın açıklaması yaptı. Belediye önünde toplanan emekçiler, "Baskılar bizi yıldıramaz", "TİS hakkımız engellenemez" sloganları attı.

“Ortaya çıkan hareketi bastırmak üzere verilmiş bir ceza”

Eylemde konuşma yapan Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Belen, TİS masası kurulması çabalarına karşılık belediye yönetiminin her defasında baskılarla, iftiralarla, haklarını gasp edecek şekilde sundukları çözümlerle yürüttüğü süreci protesto etmek ve arkadaşlarının mücadelesine destek olmak için toplandıklarını belirtti. Süreci başından itibaren takip ettiklerini dile getiren Belen, "Gelinen noktada dün Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yedi arkadaşımızı görevden uzaklaştırdı. Asla kabul edilemeyecek iftira ve yalanlar üzerinden intikam alınmaya çalışılıyor. Orada kişisel olarak verilmiş bir cezadan ziyade son yıllarda kamu emekçilerinin mücadelesi ve hareketi anlamında ortaya çıkmış en önemli hareketi bastırmak üzere yapılmış bir hamle ve ceza olarak görüyorlar arkadaşlarımız bunu" dedi.

Sonuç ne olursa olsun, mücadeleye devam edeceğiz

Her gün 2-3 bin kişinin yürüyüş yaptığını ve her şeyi göze alarak yürüttüğü bir süreç olduğunu ifade eden Belen, "Büyükşehir'de yapılan eylemler emekçinin lehine bir çözümle sonuçlanırsa hem İzmir'deki diğer belediyelerdeki bizler hem de İzmir dışındaki farklı belediyelerde çalışan belki belediye sınırlarını da aşarak, diğer kurumlarda çalışan emekçilerin hakları için de önemli bir kazanım olacak" dedi.

Karşıyaka emekçilerinin de son yıllarda böyle bir pratiğin kendilerini ne kadar güçlü hissettirdiğini bildiğini dile getiren Belen, "Bugün ilçe belediyelerinin idare olarak nerede ise tamamı Büyükşehir'de ortaya çıkacak sonuca göre hareket etmeyi planlarken emekçiler başka bir şey söylüyor. Büyükşehir'deki sonuç ne olursa olsun bizler kendi özlük haklarımız için kendi yerellerimizde mücadeleyi yürütmeye her zaman hazırız" dedi.Büyükşehir'e destek olurken aynı zamanda kendi imzalayacakları sözleşmeyi de savunmaya çalıştıklarını belirten Belen,"Dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu ve olumlu sonuçlar ortaya çıkarabileceğini biliyoruz. Büyükşehir emekçileri mücadeleye devam ettikçe onlarla dayanışmaya ve mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ