Batuhan KAYA/İz Gazete - AKP’li Meclis Üyesi Latif Aydemir’in İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde (İzBB) “öldüren kadar öldürülen kadınlar da suçlu” sözlerine yönelik tepkiler devam ederken,  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kadın üyeleri ve kadın belediye başkanlarının bir kısmı, bugün yapılacak oturuma “Devrim kadının izinde” yazan tişörtlerle geldi. Meclis üyeleri ve başkanlar, meclis salonunun önünde toplu olarak fotoğraf çektirirken, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da yanında bulunduğu üye ve başkanlara desteklerini ifade etti.

Kadınlar eylemlerinin, CHP İzmir İl Kadın Kolları tarafından Selçuk’ta başlatılan “Kırık saçlar özgürlüğe yürüyor” eyleminin meclise taşınması ve AKP’li Meclis Üyesi Latif Aydemir’in sözlerine karşı yapılmış bir eylem olarak ifade etti.

CHP Buca ve Büyükşehir Meclis Üyesi Hacer Taş Gültepe, yaptığı açıklamada, “Zaten çok uzun süredir bu toplumda yaşıyoruz ve ciddi bir toplumsal çürüme olduğunu hepimiz biliyoruz. Dün akşam itibariyle ülkemizde yaşanan kadın istismarlarına karşı Selçuk’tan başlatılmış olan “Kırık saçlar özgürlüğe yürüyor” etkinliği var. Bugün orada olamadık ama bizim için her yer, bu tepkinin gösterilmesi gereken yerdir” ifadelerini kullandı.

“Bu saatten sonra susmayacağız”

Gültepe, kadınlar olarak bu saatten sonra susmayacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
“Biz de tepkimizi tişörtlerimizi giyerek, pazartesi günü yaşadığımız olayın protestosunu da yapıyoruz. Bir mesaj veriyoruz, kadınlar olarak ‘bu saatten sonra susmayacağız’ diyerek veriyoruz. Güç bizde, biz birbirimizin elini tutarak her türlü şiddete karşı olduğumuzu ilan ediyoruz.” 

Muhabir: BATUHAN KAYA