KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen İzmir Nolu Şube, İzmir Büyükşehir Belediye Zabıta Dairesi Başkanlığı'nda zabıta emekçilerinin yaşadıkları sorunlarla basın açıklaması yaptı.

İşveren temsilcileriyle gerçekleştirdikleri görüşmelerden sonuç alınamadığının vurgulandığı açıklamada iş yerinde iş barışının, çalışma huzurunun olmadığını, karne uygulaması, baskı, mobbing ve sürgün olduğu ileri sürüldü.

Yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: Toplantılardan çıkan kararların ana fikrini ifade etmek gerekirse; İşyerimizde iş barışı ve çalışma huzuru yok. Çünkü karne uygulaması var! Çünkü baskı, mobbing ve sürgün var! Çünkü huzursuzluk ve korku imparatorluğu var! Zabıta emekçileri, halkın huzuru ve esenliği için kanun ve yönetmelikler doğrultusunda sabit veya gezici olarak 7/24 esasına göre çalışan neredeyse belediyenin ve kentin tüm sorunlarıyla mücadele eden hatta pandemiyle, depremle, yangınla mücadeleye katkı verse dahi idareciler tarafından bir o kadar da önemsenmeyen belediye memurlarıdır.

Sahada hem her türlü zorluklarla hem de mevzuatlarla cebelleşen arkadaşlarımız bir yandan da işyerlerinde çeşitli sorunlarla karşılaşmaktadır. Bu sorunları kısaca sıralayalım; Arkadaşlarımız görev ifa ederken karşılaştıkları hukuki meseleler için Belediye İdaresi avukat desteği sağlamamaktadır. Avukat desteği istiyoruz! Belediyenin ekonomik durumu bahane edilerek şoför arkadaşlarımızın mesaileri kısıtlandığı zaman işlerin yürümesi için zabıta hizmet araçlarını kullanmak zorunda kalmaktadır. Yeterli sayıda şoför istihdamı istiyoruz! Dış birimlerde çalışan Zabıta emekçileri, 2,5 ile 3,5 metrekarelik elverişsiz, iş sağlığı ve güvenliği koşullarını taşımayan birimlerde çalışmak durumunda kalmaktadır. Arkadaşlarımız bu kötü şartlara sahip yerlerde görevini ifa etmekte üstelik tuvalet gibi temel ihtiyaçları dışarıda karşılamak zorunda kalmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi