Batuhan KAYA/İz Gazete- İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi yoğun gündemine bu ayda devam ediyor. 12 Ağustos’ta görülecek ağustos ayı 1’inci birleşiminde büyükşehir meclisinin gündemini, ESHOT’un 1 milyar 800 milyon TL’lik iç borçlanma talebi, İzmir ile Tel-Aviv arasındaki “Kardeş Şehir Protokolü” nün iptali için verilen önergenin Hukuk Komisyonu’nda oybirliği ile kabulü ve Buca Onat Tüneli’nin yapımı sırasında hasar alan konutlar oluşturdu. Ağustos’un 12’sinde görülecek 1’inci birleşimde meclisin ana gündeminde bu konular olacak.

Hasar alan konutlar satın alınacak

Buca Onat Tüneli’nin yapımı sırasında hasar alan konutların İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınması hususu, büyükşehir meclisince görüşülecek.

İlgili önerge şu şekilde:

“Buca Onat Tüneli yapım inşaatı ile ilgili tünel üstü ve etkileşim alanı içerisinde önerge ekinde tehlikeli olduğu belirtilen/belirtilecek taşınmazların herhangi bir mağduriyet oluşturmaması (can ve mal güvenliğinin sağlanması vs.) için Kıymet Takdir Komisyonu tarafından belirlenecek bedeller üzerinden Belediyemizce satın alınması hususunun görüşülmesi. (Emlak Yönetimi Dai.Bşk.E.2081045)”

Kardeş Şehir Protokolü iptal!

Filistin ile İsrail arasında devam eden savaştan sonra AKP’li meclis üyeleri tarafından sıklıkla gündeme getirilen İzmir ile Tel-Aviv arasındaki Kardeş Şehir Protokolü’nün iptali önergesi, Hukuk Komisyonu’nda oybirliği ile kabul edildi. Önergeye göre Kardeş Şehir Protokolü iptal edilecek.

İlgili komisyon raporu şu şekilde:

“Devam eden İsrail saldırıları karşısında Tel-Aviv ile “Kardeş Şehir Protokolünün İptaline” yönelik Yazılı Önergenin; oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu. (Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Hakan YILDIZ, Bahadır ALTINKESER. E.1999202)”

ESHOT’a 2 milyar TL’lik doping!

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki ESHOT’un 1 milyar 800 milyon TL’lik iç borçlanma talebi, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda oy birliği ile uygun bulundu.

İlgili komisyon raporu şu şekilde:

“ESHOT Genel Müdürlüğünün 2024 Mali Yılı Bütçesinde otobüs alımı ile görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak ve diğer yatırımları gerçekleştirebilmek amacıyla, en son kesinleşmiş bütçe gelirlerinin 213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre belirlenecek yeniden değerleme oranıyla artırılan miktarlarının yılı içinde yüzde onunu geçen 1.840.000.000,00-TL iç borçlanma için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından onay alınması, söz konusu kredi için Belediyemizin garantör olması, garantörlük kapsamında her türlü işlemin yapılması ve kredi kullanımı ile ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, protokolleri düzenleyip imzalanması için münferiden işlem yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi hususlarının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (ESHOT-Mali Hizmetler Dai.Bşk.E.213016/E.2045189)”

Muhabir: BATUHAN KAYA