İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 93. İzmir Enternasyonal Fuarı, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Kültür, sanat, eğlence ve teknolojiyi bir araya getiren Fuar’da, her yaş grubundan ziyaretçi teknolojinin son yenilikleriyle buluşuyor. Belediye şirketleri İZFAŞ ve İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ iş birliği ile girişimcilere ve start-uplara ücretsiz olarak tahsis edilen stantlardan oluşan “Girişimci Köyü” ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. 50’ye yakın girişimci, yeni iş fikirleri ve inovatif çözümlerini sergileme fırsatı buluyor. Girişimciler, ücretsiz olarak tahsis edilen alanda, ziyaretçilere kendilerini tanıtma fırsatı sunduğu için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. 

E-Sebze isimli girişimin kurucusu Barış Güleç, “E-sebze olarak, geleneksel tarımı teknoloji ile buluşturarak dijital tarım devrimine öncülük etmek istiyoruz. Üreticiden direkt sofralara aracısız gıda transferini sağlıyoruz. Yerinde denetleme yapıyoruz, bu sayede siteye giren tüketiciler rahatlıkla gıda alışverişini yapabiliyorlar. Üreticiler de ürünlerini, aracılar olmadan pazara ve son tüketiciye ulaştırıyor. Sitemiz şu an 350’ ye yakın üreticinin 500’ den fazla ürününün yer aldığı dijital bir pazar yeri” dedi. Byqee.tech İzmir temsilcisi Muzaffer Turan, “Ürünümüz, bisikletler için elektrikli dönüşüm kiti. Genç iki girişimci tarafından kuruldu. Mevcut bisikletlerinizi elektrikliye çeviren bir sistem. Takılan bir düzenek ile normal bisikletler elektrikli hale dönüştürülüyor. 3 yıl önce hayata geçen bu girişim modeli İzmir’in bisiklet kullanımı için uygun bir kent olması sebebiyle burada çok tercih ediliyor” diye konuştu.


ZeroOneTouch kurucusu Onur Leblebici, “Görüntü işleme üzerine çalışıyoruz.  Yapay zeka kullanarak güvenlik kameraları üzerinde elde edilemeyen görüntüleri çıkartıp, firmalara iç görüler sunuyoruz. Zero One Touch, derin öğrenme, yapay zeka ve görüntü işleme teknolojileriyle kişisel ve toplumsal analizler sunarak işletmelere rekabet avantajı kazandırıyor. Merkezimiz İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Teknopark’ta” dedi.

Yenilikçi çözümler

Biop Biotech Biyoteknoloji firması kurucularından Berker Çetintaş, “Dokuz Eylül Üniversitesi Teknopark’ta bir kuluçka firması olarak yer alıyoruz. Üç projemizle beraber iki yıl önce kurulduk. Doğal bir malzeme geliştirdik.  Mantarlar ve organik atıkları kullanarak geliştirdiğimiz malzememiz tamamen doğal bir ürün. Basınca dayanıklı, ısı, ses yalıtımlı ve yanmaz özelliklerine sahip. Malzememiz iç mekan tasarımında, binalarda yapı işlerinde kullanılmak üzere üretiliyor. Doğaya dayalı, sürdürülebilir biyomalzemeler ile daha yeşil bir gelecek için yenilikçi çözümler üretiyoruz. Atıkları yeniden kullanmanın yaratıcı yollarını araştırıyoruz” diye konuştu.


 
Biyometrik imzalı dijital evrak sistemi

Q’werty Soft Ware kurucusu Taylan Akbaş, “Hayata geçirdiğimiz bu proje, Yaşar Üniversitesi’nde bitirme projemdi. Projemin sonunda tez danışmanım ile birlikte üniversitenin kuluçka merkezinde bu şirketi kurduk. Yaptığımız işin adı, kimlik doğrulama. Kalemle kağıda attığınız aslında biyometrik olan ıslak imzanızı farklı bir toplama şekli ile tablet ya da telefonlardan dijital kalemle ya da parmakla alıyoruz.  Bu imzayı attığınız anda yapay zeka modellerimizle ile doğruluyoruz. Bu iş modeli ile imzada sahteciliği tespit eden yazılımı geliştirdik. Bunun sonrasında müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda, belge yönetimi, iş akışı süreci gibi işlerimizi de geliştirdik. Baştan sona biyometrik imzalı dijital evrak sistemimizi de hayata geçirdik“ dedi.

Kaynak: Bülten