Semra İĞTAÇ- Teknoloji temasıyla düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl yine birçok sürprize ev sahipliği yapıyor. Bu sürprizlerin en çok ilgi görenlerinden biri ise dünya çapında tanınan insansı robot Sophia oldu. Fuarın açılışında sahneye çıkan Sophia, "Beni şarj eden şey, İzmir'in enerjisi ve insanların sıcaklığı" diyerek İzmir’e olan hayranlığını dile getirdi. Alkışlar ve meraklı bakışlar eşliğinde izleyicileri selamlayan Sophia, fuarın ilk gününden itibaren yoğun bir mesai geçirdi.

2 Eylül’de Sophia, fuarın özel konuğu Küba ticari heyetiyle birlikte önemli görüşmelere tanıklık etti. İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) işbirliğiyle gerçekleştirilen B2B görüşmelerde Küba Cumhuriyeti Büyükelçisi Alejandro F. Diaz Palacios, İstanbul Başkonsolosu Raul Ernesto Madrigal Cardenas ve Avrupa Direktörü Inalvis Bonachea Gonzalez, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile Kültürpark’ta bir araya geldi. Görüşmenin sürpriz konuğu yine Sophia oldu.

Bayülgen ile teknoloji üzerine söyleşi

Akşam saatlerinde ise TechTalks etkinliğine katılan Sophia, ünlü sanatçı ve televizyoncu Okan Bayülgen ile bir araya geldi. İkili, gelişen teknoloji ve değişen dünya düzeni üzerine derin ve etkileyici bir sohbet gerçekleştirdi. Sophia’nın katılımıyla daha da ilgi çeken bu etkinlik, fuarın en çok konuşulan anlarından biri oldu.

TechTalks etkinlikleri, teknoloji meraklıları için devam ediyor. 3 Eylül’de Teknoloji Yazarı Serdar Kuzuloğlu, 4 Eylül’de Girişimci Alphan Manas ve 7 Eylül’de Gazeteci Emin Çapa, teknolojinin ve bilginin kesişim noktasında önemli buluşmalar gerçekleştirecek. Sophia'yı ve onunla yapılan bu ilham verici sohbetleri merak edenlerin bu etkinlikleri kaçırmaması tavsiye ediliyor. 

İzmir Enternasyonal Fuarı, hem teknolojinin hem de insan-robot etkileşiminin çarpıcı örnekleriyle dikkat çekmeye devam ediyor.

Muhabir: Semra İğtaç