Ülkemizin modern anlamda ilk at yarışlarına sahne olan Şirinyer Hipodromu’nda sezon açılış heyecanı yaşandı. Yaz sezonu, 6 Temmuz cumartesi günü koşulan yarışlar ile başlamış oldu. Sezon arasında yapılan çalışmalar, hipodromun daha da modern bir yapıya kavuşmasına da katkıda bulunmuş durumda. Özellikle çocuklar için hazırlanmış ücretsiz etkinlikler de ailelerin burada daha güzel vakit geçirmesini sağlıyor.

Çalışmalar disiplinli bir şekilde gerçekleşmiş

Nisan ayından bu yana kapalı durumda olan İzmir Şirinyer Hipodromu, yeni sezona hazır. 6 Temmuz cumartesi günü koşulan koşular ile başlayan sezonda, hipodrom alanı özellikle çocuklu ailelerin güzel vakit geçirebileceği bir yapıya bürünmüş. Ücretsiz at binme ve yine ücretsiz olarak katılınabilen Çocuk Tiyatrosu akla gelen ilk aktiviteler oluyor. 

Hidopdrom2

İzmir’de nefes alınabilen ender noktalardan biri

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Hipodrom Müdürü Cenk İşkara, tarihten bugüne anlattıkları ile konuya ışık tutmuş oldu. Hipodromun tarihsel gelişimini sorduğumuz İşkara " Tarihsel olarak Türkiye’de modern anlamda ilk organize at yarışları 1856 yılında İzmir’de yapılmıştır. Ayrıca Türkiye’deki ilk gece yarışları da yine 31 Mayıs 2007 tarihinde İzmir Şirinyer Hipodromu’nda düzenlenmiştir. Hipodrom alanımız içerisinde; 1750 metrelik kum pist, 1570 metrelik çim pist, 1480 metrelik antrenman kum pisti olmak üzere 3 (üç) adet pistimiz mevcut. Ayrıca 2 adet tribün binası, panoramik restoranlar, eyerleme mahalli, gezinti padoku, jokey odası, doping kontrol binası, Müdürlük binası, garaj ve atölyeler ile 1000 araçlık otoparkı, çocuk oyun bahçesi, At’la Terapi Merkezi bulunmaktadır." şeklinde yanıtladı.

Pistler yenilendi, altyapı çalışmaları yapıldı

Bakım döneminde yaşananlar ile ilgili bilgi veren İşkara, "14 Nisan 2024 tarihinde sezonun kapanmasıyla birlikte bakıma alınan İzmir Şirinyer Hipodromu’nda; Sentetik olan antrenman pistimiz üst yapısı dere kumu olacak şekilde altyapı dahil yenilenmiş, Yarı sentetik olan kum yarış pistimiz de alt yapı dahil yenilenmiştir. Pist yenileme çalışmaları ile birlikte jokey odası, komiser kurulu, çocuk oyun parkı, peyzaj ve sosyal aktivite alanları yenilenmiş ve şeref salonu yenileme çalışmalarına devam edilmektedir. Tesisimiz yeni yarış sezonuna hazır olup pist yenilenmesi ile birlikte Hipodromumuzda daha kaliteli ve heyecanlı yarışların olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ücretsiz ata binme, çocuk tiyatrosu ve daha pek çok etkinlik

Hipodroma gelen ailelerin nasıl aktiviteler yapabileceğini sorusuna ise Cenk İşkara "Türkiye Jokey Kulübü olarak önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan At’la Terapi Merkezi’miz 19 Şubat 2017 tarihinden bugüne ücretsiz olarak engelli çocuklara uzman personel kadrosu ile hizmet vermekte olup ayrıca belli günlerde çocuk ve yetişkinlere yönelik bireysel ve kurumsal talepler ile At’lı Gezinti hizmetleri yine ücretsiz olarak verilmektedir. Hafta sonuna denk gelen yarış günlerimizde çocuklar için ücretsiz olarak tiyatro oyun gösterimi, animasyon etkinlikleri, popcorn ve pamuk şekeri dağıtımı yapılmaktadır. Yarış günleri haricinde ise hipodromumuz piknik alanlarında ücretsiz olarak doğum günü, piknik vb. organizasyonlara ev sahipliği yapmaktayız." diye cevaplandırdı.

Cumartesi ve pazar günleri

Hipodromda bu aktivitelerin yanı sıra tercih edebileceğiniz pek çok kafe ve restoran bulunuyor. Hipodromda yarışlar hafta sonu düzenleniyor. Cumartesi ve pazar günleri gerçekleşecek İzmir yaz sezonu sonbahara kadar bu günlerde yapılmaya devam edecek. Sizler de aileniz ile birlikte eğlenceli ve heyecan dolu bir gün geçirmek istiyorsanız mutlaka Şirinyer Hipodromu’nu ziyaret edin.

Şirinyer Hipodromu’na nasıl gidilir?

Ulaşım: Şirinyer Hipodromu’na ulaşım oldukça kolay. İZBAN'a binip, Şirinyer veya Koşu istasyonlarından birinde inerek kısa bir yürüyüşün ardından Şirinyer Hipodromu'na ulaşabilirsiniz.
Otobüs: 105, 171, 233, 484, 671 ile Buca Akıncılar Koşu otobüs durağı ile 36, 236,418, 465,818, 878 numaralı ESHOT otobüsleriyle Şirinyer Saha durağında inerek 5 dakikalık bir yürüyüşün ardından Şirinyer Hipodromu’na ulaşabilirsiniz.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ