İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasında İŞKUR çalışanları servis haklarından vazgeçmeyeceğini vurguladı. Açıklamayı yapan Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Deniz Çetin, “Sizlerin yiyip içtiği sofrayı, biz kaldırmayacağız. Bilerek isteyerek ortaya çıkmasına sebep olduğunuz bu krizle kimlere servet aktardıysanız, bu krizin bedelini de onların ödemesi için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Gelir eşitsizliğinin gün geçtikçe derinleştiğinden bahseden Çetin, “Uyguladıkları ekonomik politikalarla halktan aldıklarını, küçük bir azınlığa servet olarak aktardılar. Yine bu süreçte, her üç ayda bir medya karşısına çıkıp övünerek anlattıkları ekonomik büyümenin, ülkedeki işsizliği azaltmadığını, gelir eşitsizliğini derinleştirdiğini ve gerçek anlamda bir kalkınma ortaya çıkarmadığını görmezden geldiler. Üstelik uyguladıkları ekonomik politikalar, her başarısızlığa uğradığında sürekli gelir kaybı yaşayan bizlerden fedakârlık isteyip seferberlik çağrıları yaparak ufak tefek birikimlerimize göz diktiler” şeklinde konuştu.

“Ekonomik krizin sebebi değil mağdurlarıyız”

Verilen sözlerin tutulmadığına değinen Çetin, “Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü ve bağlı hizmet merkezlerinde geçtiğimiz yıl ihalenin olumsuz sonuçlanması nedeniyle Ocak 2024 başından beri kullanamadığımız servis-yol hizmetinin Haziran ayı itibarıyla başlayacağı kurumca duyurulmuştu. Ancak Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi nedeniyle bir kez daha servis hakkımızdan mahrum edildik. İŞKUR çalışanları olarak yaratmağımız krizin bedelini ödemeyi kabul etmiyoruz. Bizler bu ekonomik krizin sebebi değil, mağdurlarıyız. Eğer birileri fedakârlık yapacaksa; Fedakarlığı biz emekçiler değil, lüks ve şatafat içinde yaşamayı itibar sayanlar yapmalıdır. Ekonomik kaynaklarımıza el koyan faiz ve rant sahipleri yapmalıdır. Kamu-özel iş birliği ortaklığı adı altında kendilerine servet aktarılanlar yapmalıdır. Kur korumalı mevduat sistemiyle Merkez Bankasının 833 milyar lira dolandıranlar fedakârlık yapmalıdır. Rant, faiz, kur korumalı mevduata ve kamu özel işbirliği yoluyla servet aktarılanlardan servet vergisi alınmalıdır. Bir kez daha ilan ediyoruz: Sizlerin yiyip içtiği sofrayı, biz kaldırmayacağız. Bilerek isteyerek ortaya çıkmasına sebep olduğunuz bu krizle kimlere servet aktardıysanız, bu krizin bedelini de onların ödemesi için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

“İtibardan tasarruf edin”

Büro emekçilerini mücadeleye çağırdığını söyleyen Çetin, “Başta mücadeleyle elde ettiğimiz servis hakkımızın korunması için, insan onuruna yaraşır bir ücret ve refah payı için, 3600 ek gösterge ve ek ödemelerin temel ücrete yansıtılması talebimiz için, ücretsiz, nitelikli öğlen yemeği talebimiz için, bütün emekçilere kira yardımı yapılması talebimiz için, artık bir angaryaya dönüşen iş yoğunluğunun azaltılması ve acil personel alınması için, iş yerlerimizde ebeveyn hakkı olan kreş ve emzirme odalarının açılması talebimiz için, mülakat haksızlığına son verilmesi ve kurum sınavlarında liyakatin esas alınmasına yönelik talebimiz için birleşik mücadeleye çağırıyoruz ve tekrar sesleniyoruz ; kazanılmış haklarımızdan değil, itibardan tasarruf edin” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi