Bu yılki etkinlik, “Börklüce Mustafa’dan Savaş Emek’e Oyun Kurmak, Oyun Bozmak… Oyunbaz Ütopyalar” teması etrafında önemli düşünürleri ve katılımcıları bir araya getirdi. Çeşitli alanlardan gelen seçkin davetli ve Karaburunlu vatandaşların katıldığı toplantıda, medya manipülasyonu, jeopolitik stratejiler ve bilimsel yaratıcılık gibi konular derinlemesine tartışıldı.

Önemli isimler katıldı

30. Ütopyalar Toplantısı’nda gazeteci Cem Gürdeniz, Barış Doster, Erdem Atay, Hasan Erel ve Ceyhun Balcı’nın yanı sıra Buket Uzuner, İlkay Girgin Erdoğan, Yaşar Aksoy, Metin Denizeri, Doç. Dr. Latife Doğanay Çağlayan, Doruk Erkuş, Ceren Ertürk, Sude Gücük, Ali İhsan, Atakan Kaymakçı, Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, Serdar Kızık, Özgün Emre Koç, Kamil Masaracı, Dr. Cenk Özdağ, Serdar Yasa, Figen Yazıcı Şardağ ve Ali Ekber Yıldırım gibi isimler de konuşmalar gerçekleştirdi.

Cumhuriyet ve Atatürk vurgusu

Etkinlik boyunca, dünya düzeninin yeniden şekillendiği bu dönemde cumhuriyet değerlerinin ve Atatürk devrimlerinin önemine sıkça vurgu yapıldı. Özellikle Atatürk devrimlerinin toplumsal değişim için bir anahtar olduğu ifade edilerek, gelecekteki ütopyaların bu değerlere dayanarak inşa edilmesi gerektiği belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ