İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de bir ilki hayata geçirdi. Belediye ihtiyaç sahiplerine daha kolay ulaşabilmek adına İzmir Şehir Kartı'nı devreye soktu.

İzmir Şehir Kartı nedir?

İzmir Şehir Kartı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk kez kullanıma sokulan bir karttır. Bu kart ile toplu ulaşımdan faydalanabilir, banka işlemleri yapabilir, belediyenin yüklediği sosyal yardımları kullanabilirsiniz.

Banka kartlarıyla aynı mantıkla çalışacak ve ‘mobil cüzdan’ olarak tanımlanabilecek ön ödemeli bu kart; banka kartlarının geçerli olduğu her alanda, online alışverişlerde ve para transferlerinde kullanılabiliyor.

Yakın gelecekte, İzmirlilerin, başta belediye hizmetleri olmak üzere tüm harcamalarında ve bankacılık işlemlerinde de kullanması hedeflenen İzmir Şehir Kartı, halen toplu ulaşım araçlarında tam binişler için kullanılabiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm sosyal yardımları da bu kart üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. İzmir Şehir Kartı aracılığıyla sunulan sosyal yardım paraları, sadece sisteme üye işyerlerinde harcanabiliyor.

İzmir Şehir Kartı ile neler yapılabiliyor?

Sosyal yardımlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptığı sosyal yardımları bu karta yüklüyor. Vatandaşlar da bu kart ile alışveriş yapabiliyor.

-Ramazan ve Kurban bayramları öncesi nakit desteği

-Gıda paketi desteği

-İlk ve ortaöğretim öğrencilerine kırtasiye desteği

-Üniversite öğrencilerine eğitim nakit desteği

-Giysi, bot ve mont desteği

-Yakacak desteği

-Çölyak ve Fenilketönüri hastalarına gıda desteği

-Bebek bezi ve mama desteği

-Doğal afet destekleri bu kart üzerinden yapılacak

Bankacılık İşlemleri

-Nakit çekme, yatırma

-Online alışveriş

-Bakiye ve ebeveyn kontrolü

-7/24 para transferi

-QR – Temassız Ödeme özelliği Anlaşmalı işyerlerinde kullanım indirim/promosyon/para puan kazanımı

-Sadece İzmir’de değil, Türkiye’nin ve dünyanın her yerinde kullanım özgürlüğü

-Elektronik Cüzdan özelliğiyle İzmirim Karta yüklenen para, kullanıcılar tarafından yönetilebilir ve her noktada harcanabilir bir bakiye haline gelecek.

Toplu ulaşım

Banka kartı özellikli İzmirim Kart, halen İZBAN ve Gittiğin Kadar Öde tarifeleri haricinde tüm toplu ulaşım kuruluşlarında, yalnızca tam tarife dahilinde kullanılabiliyor.

İndirimli ve ücretsiz binişlerde de kullanılabilmesine yönelik teknik altyapı çalışmaları devam ediyor.

İzmir Şehir Kart kimlere verilir?

İzmir Şehir Kart başvuru yapan herkese verilir. Ancak düzenli olarak ayni ve nakdi yardım alan kişiler kartlarına tanımlanan tutarı kullanabilirler.

Sosyal yardım almaya uygun kişilere İzmir Şehir Kart bilgilerini belediye sosyal yardım birimine ilettikten sonra her ay belediyeden yardım almaya devam ederler.

İzmir Şehir Kartı başvurusu nasıl yapılır?

İzmir Şehir Kartı başvurusu henüz internet üzerinden yapılmamaktadır. Başvuru yapmak isteyen kişilerin başvuru merkezine gitmesi ve bizzat başvuru yapması gerekiyor. Konu ile ilgili 153'ü arayarak da bilgi alabilirsiniz.

İzmir Şehir Kart nereden alınır?

İzmir Şehir Kart belediye tarafından başvuru sonrası verilmektedir. Sosyal yardım alan kişilerin adresine teslim edilir.

İzmir Şehir Kart bakiye sorgulama nasıl yapılır?

İzmir Şehir Kartı şifreli bir karttır. Bu kartı tüm ATM'lere sokarak bakiyenizi görebilirsiniz. Ayrıca karta bakiye yüklenip yüklenmediğini öğrenmek istiyorsanız POS cihazı olan market veya bakkalardan bu sorgulamayı yapabilirsiniz.

Kartınıza ait tüm bakiyeleri dilerseniz anlık görüntülemek için Bizizmir.com sitesine üye olmanız yeterlidir. Üyelik sonrası menüden Cüzdan seçimi yaparak kartınızı inceleyebilirsiniz.

Editör: Özlem Çimen Durmaz