TUĞKAN ÜSKÜP- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’e verdiği röportajda önceki dönem büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer’in kendisine yönelik eleştirileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Soyer'in kendi döneminde başlatılan bazı projelerin durdurulduğuna yönelik açıklamalarına yanıt veren Başkan Tugay “Benim dönemimle uğraşmaktan vazgeçmesini öneriyorum” ifadelerini kullandı.

Başarılı hiçbir projeye dokunulmadı

Tunç Soyer'in döneminde başarılı olan hiçbir projeye dokunmadıklarını söyleyen Tugay, "Şunu bilmek lazım; bazı konularda o dönemde kulaklarını kapatmış gibiydiler. Basit bir şey ama bisiklet yolu vardı herkesin çok tepkisini çeken. Şehrin içerisinde işlek bir trafiğin olduğu iki caddede, caddeleri bisiklet yolu yapmak üzere tek yön yaptılar ve caddenin yarısına yakın bölümünü kapattılar. Yani bu bisiklet yollarını yapmaya biz de taraftarız da bu şehrin içerisindeki trafiği sıkıntıya sokacak, orada yaşayan insanların yaşamını zora sokacak şeyler olmamalı. Vatandaşın oradaki rahatsızlığını dikkate almamışlar. Ben kampanya dönemindeyken bununla ilgili çok rahatsızlık dile getirilince sonrasında tekrar bir inceleme yaptırdım ve çok aktif kullanılmadığını, çok rahatsızlık dile getirildiğini anladım. O yüzden onu kaldırttım. Bunu mesela Tunç Soyer, kendi yaptığı işin bozulması olarak, kasıtlı yapılan bir işlem olarak ifade etti. Gerçekle hiçbir alakası yok." ifadelerini kullandı.

Aday gösterilmediği dönemden hassasiyeti var

Tugay, "Tunç Bey, genel olarak ‘Benim yaptıklarıma müdahale ediliyor’diyor. Yok öyle bir şey. Nerden bu kanaat çıktı anlamadım. Zaten aday gösterilmediği zamandan beri hassasiyeti var. Hatta ben kendisini o dönemde ziyaret etmiştim. Sonrasında iletişim kurmaya çalıştım fakat her defasında reddedildim. Kendisi o günlerde biz seçim kampanyasında oy kazanmaya çalışırken kampanya sürecinde partiyle ilgili meydanlarda partiyi eleştiren, ucunun nereye gittiğini hesaplamadan çok sert açıklamalar yaptığı bir dönem oldu. Şu noktada da işi gücü bırakıp da bizi eleştirmesini doğru bulmuyorum. Bu kesinlikle doğru değil. Cevap da vermiyorum zaten. Biz işimize bakıyoruz. Belediyenin hizmetlerini iyileştirmek için çaba gösteriyoruz. Kendi dönemlerindeki hizmetlerden duyulan memnuniyet ve memnuniyetsizlik İzmirlilerin takdirindedir zaten. Ama ben her durumda İzmirlileri çok daha memnun edecek bir belediye hizmeti üretelim diye uğraşıyorum. Benim derdim bu." diye konuştu.

4.5 milyon İzmirliye verdiğin sözlere odaklan

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mevcut başkan Cemil Tugay'ın kendisi hakkında söylemiş olduğu sözlere yanıt verdi. Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e konuşan Soyer, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yaptığı açıklamaları okudum. O, size motivasyon kaynağı olan ‘Geçmiş dönem eleştirisi’ yapmayı tercih etmiş. Oysa İzmir’i mahveden yangın sonrası yapacakları daha çok merak ediliyordu. Benim başkanlık dönemimle ilgili yaptığı açıklamaların tamamı gerçek dışı olup, hepsinin cevabı vardır. Özellikle benim iletişim taleplerini reddettiğim asla doğru değildir. Ancak sürdürülecek bir polemiğin İzmir’e ve partimize zarar vereceğini düşündüğüm için o cevapları şimdi paylaşmayacağım. Kendisinin 4.5 milyon İzmirliye verdiği sözlere odaklanıp benim dönemimle uğraşmaktan vazgeçmesini öneriyorum. Bunun kimseye bir faydası yok ve zaman hızla geçiyor. Yaptığımız her şey zaten defalarca Sayıştay ve müfettiş denetimi gördü ve aklandı. Şimdi bizim yükselttiğimiz hizmet çıtasını nasıl daha yükseğe taşıyacağını düşünsün.” şeklinde konuştu.

Muhabir: Tuğkan ÜSKÜP