YİĞİT SÜTCÜ- Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, 2024 Yılı 2. Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ın çevre dostu enerji projelerine adım attığını duyurdu. İzmir'de güneş enerjisi santrali kurmak amacıyla devlet tarafından kulübe 123 dönüm arazi tahsis edildiğini ve bu arazinin Beşiktaş'ın mülkü olduğunu belirtti. 

Beşiktaş’ın malı olmuş

Hasan Arat yaptığı açıklamada ”Dün Kadir Bey İzmir'e gitti. Beşiktaş devleti sever, devlet Beşiktaş'ı sever dedik ya. Devletimiz, dün İzmir'de bize 123 dönüm güneş enerjisi santrali yapmak üzere arsa tahsis etti. İmzalandı, artık Beşiktaş'ın malıdır. Gelelim yine güzel bir habere. Ankara ve Çankırı Beşiktaşlılar Cemiyeti büyük bir mücadele verdi. Çankırı'da güneş enerjisi santralleri var. Abdullah kardeşim ve Oğuzhan kardeşim bu işle birebir uğraştı. Kadir Kılıç gitti, devletin bize tahsisiyle 203 dönüm daha yer aldık. Bu da Beşiktaş'ın. Bu iki yerde toplam 24 megawatlık güneş enerjisi santrali yapabileceğiz." ifadelerini kullandı. 

Göztepe yıllardır arazi arıyor

Sporda bu gelişmeler yaşanırken, İzmir kulüpleri yıllardır hem altyapı hem de spor okulları için yana yakıla alan arıyor. İzmir’in Trendyol Süper Ligdeki tek temsilcisi Göztepe, alt yapı tesisleri için senelerdir arazi arayışında. Torbalı’da yıllardır çözülemeyen sorunu, Seferihisar’da çözmeye çalışan sarı kırmızılılar, 10 yıla yakın süredir uygun bir arazi bulamazken, İstanbul takımlarına yapılan bu ayrım taraftarları da isyan ettiriyor. 

Arazi bir yana, stad bulunamıyor

İzmir’in yüzyıllık camiaları Altay ve Karşıyaka, maçlarını dünüşümlü olarak, Mustafa Denizli Alsancak stadında oynuyor. Stadda yaşanan elektrik arızası nedeniyle gece maçı oynayamayan iki takım da iç sahada başarılı sonuçlar alamadı. Bir diğer köklü kulüp İzmirspor ise, maçlarını oynamak için stad arayışında. Uzundere’de inşa edilen Atatürk Spor Tesisleri’nde inşaatın bitmemesi sebebiyle maç oynanamayacak olması sebebiyle Şimşekler, maçlarını Atatürk Stadı’nda oynamak için resmi başvuruda bulundu.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ