TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Altay, 9'uncu hafta maçında deplasmanda 1461 Trabzon'a 3-0 yenilerek düşüşünü sürdürdü. Siyah-beyazlılar bu sonuçla üst üste 4'üncü yenilgisini aldı. 5 puanda kalan Altay, 17. sıradan kurtulamadı. Tarihi borç yükü yüzünden transfer yasaklısı olup takviye yapamayan, mevcut oyuncularıyla da ödeme sorunları yaşayan Altay, ilk ve son galibiyetini 2. haftada deplasmanda Sincan Belediyesi Ankaraspor'a karşı 1-0'lık sonuçla aldı. 

Sincan Belediyesi Ankaraspor maçının ardından 7 müsabakaya çıkan Altay 6 kez yenildi, 1 defa ise beraberlikle sahadan ayrıldı. Altay özellikle son 4 maçta kalesinde tam 14 gol görürken, sadece 1 defa rakibi karşısında sevinç yaşayabildi. Geçen sezon 1'inci Lig'den düşen, idari ve sportif anlamda büyük sorunlar yaşayan Altay, henüz 9. hafta sonunda taraftarını endişelendirdi.

Yolun sonu 3. Lig mi?

Lige umutlu bir başlangıç yapan Altay, geçen her hafta gösterdiği başarısız performans ile daha da kötüye gidiyor. Siyah beyazlılar, oynadığı son 5 maçta sadece 1 gol atabilirken tüm maçları kaybetti. Bu süreçte Türkiye Kupası maçına da çıkan Altay, evinde Karaman FK’ya yenilerek kupa macerasını da ilk turdan bitirmiş oldu.

Taraftar endişeli

Siyah beyazlı taraftarlar takımın gidişatını endişeyle izliyor. Sezon başında maçlara olan ilgi bir nebze yüksek iken, bu ilgi de zamanla azaldı. Altaylı taraftarlar, Atatürk Stadyumu’nda oynanan son iç saha maçında tribünlerde yer almadı. Sosyal medyada kulübün durumunu tartışan taraftarlar, kısa sürede somut bir adım atılmazsa, takımlarının TFF 3. Lig’e düşmesine kesin gözüyle bakıyor.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ