Fariz Yerdelen 2008’de 22 yıllık devlet kurumundaki çalışma hayatından emekli olarak ailesiyle Seferihisar Tepecik Mahallesi’ne taşındı. Eşi ve 6 çocuğuyla yaşamını sürdüren Yerdelen, 2021 yılında kızı Mihriban Yerdelen’in yumuşak doku kanseri hastalığına yakalandığını öğrendi. Emekli maaşının yetersiz olması nedeniyle inşaat sektöründe çalışan 4 erkek çocuğu; eş, dost ve akrabalarının; yurtdışında yaşayan tanıdıklarının desteğiyle İzmir Dokuz Eylül Araştırma Hastanesi’nde kızının tedavisine başlattı.

Mihriban Yerdelen 2021 yılında teşhis konup tedaviye başlandığında henüz 25 yaşındaydı. Çeşitli tedaviler ve yöntemler izlenen iyileşme sürecinde babanın iddiasına göre doktorun yanlış müdahalesi hastalığın yayılma sürecini tetikledi. İddiaya göre hastanın sağ omzundaki şişlikteki kanser dokuları temizlenmek üzere ameliyata alındı. Doktor kesik açıp, yeterli temizliği yapmadan yarayı kapattı. Başka bir doktor tarafından yapılan muayenede bu açıklamaların yapıldığını söyleyen baba Yerdelen, ameliyatı yapan doktora elden nakit para verdiğini ve bu ödemenin usulsüz olduğunun ortaya çıkması nedeniyle doktorun ağır ceza mahkemesinde yargılandığını söyledi.

Bir diğer yandan tedavi süresince yurtdışından temin edilen ilaçların ödemesinin SGK tarafından yüzde yüz iade olacak şekilde yaklaşık 600 bin TL borç çıkarıldığı söylendi. Çeşitli kurumlarda ibraz ve itirazlarda bulunan Yerdelen’in açtığı davalar devam ediyor.

Acılı baba Fariz Yerdelen Oluşum Haber'e konuştu.

Kaynak: Oluşum Haber