SEMRA İĞTAÇ - İzmir Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Emine Gümüş'ün katkılarıyla düzenlenen “Proje Döngüsü Yönetimi” eğitimi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanlığına bağlı AB Hibe Projeleri Şube Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirildi. Eğitime, İzmir Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ile çalışma grupları temsilcilerinin bir kısmı katılım sağladı. İnşaat Yüksek Mühendisi Mutlu Burak Paksoy ile İZ-AFED ve AFETLER Çalışma Grubunu temsilen katılan katılımcılar, eğitim sonunda belgelerini aldı.

İzmir Afet Bilinci, Çevre ve İklim Farkındalığı Derneği (İZ-AFED) adına Afetler Çalışma Grubu'ndan Handan Aşan, katıldığı eğitimle ilgili olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonunda yürütülen çalışmaların önemine dikkat çekti.

Aşan, "Bu eğitim sayesinde, yaşadığımız coğrafyanın öznel koşullarını dikkate alarak, çevremizin korunması, iklim değişikliğine uyum ve afetlere dirençliliğin sağlanması konusunda toplum tabanlı, bilimsel ve uygulanabilir projeler üretmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, dezavantajlı gruplara yönelik fark yaratacak çözümler üretmek de hedeflerimiz arasında" dedi.

İZ-AFED  ve İzmir Kent Konseyi AFETLER Çalışma Grubu, bu eğitimde edinilen bilgilerle afetler, çevre ve iklim değişikliği konularında yürütülecek projelere önemli katkılar sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ