İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Valiliği'nin düzenlediği “Ege Denizi Santorini Adası ve Civarındaki Sismik Aktiviteye Yönelik Olası Risk Değerlendirmesi Bölgesel Koordinasyon Toplantısı”na katıldı. Tugay, olası bir deprem için İzmir’in hazırlıklı olacağını vurgularken, riskli binaların tespiti ve yenilenmesi için hükümetle birlikte çalışacaklarını açıkladı.

Deprem riskine karşı hazırlıklar devam ediyor

İzmir Valiliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Ege Denizi’ndeki sismik hareketliliğin İzmir üzerindeki etkileri değerlendirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, depreme karşı her türlü hazırlık çalışmalarının devam ettiğini belirtti. “Yarın deprem olacakmış gibi çalışıyoruz” diyen Tugay, geçici barınma alanlarını arttırdıklarını, deprem toplanma alanlarını gözden geçirdiklerini ve afet müdahale için hazır olduklarını ifade etti.

İzmir’in depreme hazır olması gerekiyor

Tugay, İzmir’in depreme her zaman hazır olması gerektiğini vurgulayarak, Ege Bölgesi’ndeki büyükşehir belediye başkanlarıyla koordineli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. İzmir’in afetle mücadele anlamında tüm hazırlıklarını tamamlaması gerektiğini belirten Tugay, AFAD ile yakın temas içinde olduklarını ve halkı bilgilendirme, eğitim ve afet hazırlıklarında yoğunlaşacaklarını söyledi.

Riskli binalar tespit edilecek ve yenilenecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir’deki riskli binaların tespit edilip yenilenmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konudaki çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı. “Bütün binalarımızın riskli olduğunu düşünerek hareket ediyoruz” diyen Tugay, önümüzdeki birkaç yıl içinde İzmir’deki tüm riskli binaların tespiti ve yenilenmesi için hükümetle birlikte çalışma yapacaklarını ifade etti. İzmir’in, depreme karşı dayanıklı hale gelmesi için bu çalışmaların büyük önem taşıdığını belirtti.

Mayıs'ta düğünü olacaktı: Şehidin ateşi İzmir'deki baba ocağına düştü Mayıs'ta düğünü olacaktı: Şehidin ateşi İzmir'deki baba ocağına düştü

İzmir depreminde hiçbir bina yıkılmamalı

Tugay, depremde hiçbir binanın yıkılmaması için tüm çalışmaların titizlikle yürütüleceğini belirterek, riskli binaların yenilenmesinin öncelikli hedefleri olduğunu söyledi. İzmir’in ihtiyaç duyduğu bu projeyi hayata geçirmek için hızla çalıştıklarını ve tüm taraflarla iş birliği içinde olacaklarını vurguladı.

Kaynak: İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ