Toplum ve insanlar yararına, yardımlaşma ve dayanışmayı örmek ve faydalı organizasyonlar yapmak için sekiz ay önce kurulan Çağdaş İzmir Derneği, bu kısa süreye çok güzel işler sığdırdı. Bunlardan biri de dün gece dezavantajlı 100 çocuğu sünnet ettirmek oldu.

İş insanı Ayhan Kındık’ın Kurucu Başkanı olduğu Çağdaş İzmir Derneği, Buca mahalle muhtarları, Karşıyaka Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İZHED Dernek Yöneticileri, Elazığlılar Federasyonu, Menderes İlçe Başkanı ve toplumda ve çevresinde etkili insanlar ile bir araya gelip güçlü bir takım olan Çağdaş İzmir Derneği, çocuklar ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşen renkli bir Sünnet Şöleni düzenledi.

Şölene; Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, Narlıdere Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi partilerin temsilcileri, kadın kolları yöneticileri, EGE Ağrı Kültür Federasyonu, Ege Patnoslular Derneği ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Misyonumuz sevgi, vizyonumuz hoşgörü

Radyo programcısı Kaya Yapıcıoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı gecede, Dernek Başkanı Ahmet Özpelit bir konuşma yaptı. Ahmet Özpelit konuşmasında, “İzmir genelinde, toplum ve insanlar yararına, yardımlaşma ve dayanışma örmek, faydalı organizasyonlar yapmak için Çağdaş İzmir Derneğimizi, 2024 yılında kurduk. Bu kısa sürede yaptığımız faaliyet ve ziyaretler ile üye sayımızı 1500’e ulaştırdık. Hedefimiz, yılsonuna kadar, 5000 üyeyi saflarımıza katmaktır. Misyonumuz sevgi, vizyonumuz hoşgörüdür. Dağlarında çiçekler açan güzel İzmir’imizde meydana gelen yangınlar hepimizi derinden üzdü. Yangından etkilen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Çağdaş İzmir Derneği olarak, tüm halkımızla dayanışma içerisinde olacağız, tüm zorlukların üstesinden, hep birlikte geleceğiz. İşte bugün gerçekleştirdiğimiz Sünnet Şölenimizde dayanışma örneklerimizden biridir” ifadelerini kullandı.

Plaket takdimi gerçekleştirildi

Özpelit konuşmasını sünnet etkinliğine katkı koyan ve etkinliğe ev sahipliği yapan Şamdan Düğün Salonu’na teşekkür ederek bitirdi. Konuşmaların ardından ise plaket törenine geçildi.

Gecenin düzenlenmesine katkı koyan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’e plaketini kurucu başkan Ayhan Kındık takdim etti. Onur Yiğit, “Sizlerin mutluluğunuza ortak olmak amacıyla, Çağdaş İzmir Derneği öncülüğünde bugün, çok güzel bir şölende buluştuk. Bu güzel etkinlikte, birçok arkadaşımızın büyük emeği var. Oldukça yoğun bir şekilde çabaladılar ve ben hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Törende ayrıca, çocukların sünnet ettirilmesini sağlayan Ege Bölgesi Manisalılar Federasyonu Başkanı Halit Oran’a, Madam Burcu sahibi Davut Şeker’e, Medifama Yönetim Kurulu Başkanı Barış Yiğit’e ve Balçova Esnaf Odası Başkan Adayı Serdar Figen’e yönetim kurulu üyeleri tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi.

Müzik eşliğinde animatör gösterileri, ikramlar ve palyaço gösterilerinin olduğu sünnet şöleninde, çocuklar, çok eğlenirken aileler de keyifli bir gün geçirdi.

Kaynak: Bülten