Semra İĞTAÇ / İz GAZETE- Geçtiğimiz günlerde İzmir'de sesini duyurmak isteyen Buca’da yaşayan bir grup anne, kefen giyerek uyuşturucu kullanımını protesto etti. Hasan Ağa Parkı ve Menderes Caddesi’nde eylem yapan kadınlar, vatandaşları uyuşturucu protestolarına katılmaya davet etti. Uyuşturucu kullanımı ve kaçakçılığının toplum üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çekmek amacıyla sokaklara çıkan anneler, gençlerin uyuşturucu yüzünden hayatlarını kaybetmemesi ve annelerin gözyaşı dökmemesi gerektiğini vurguladı. Beyaz kefen giyerek gerçekleştirdikleri bu anlamlı hareket ile ölüme ve acıya bir gönderme yaparak, uyuşturucunun gençleri nasıl tehdit ettiği ve ailelerin yaşadığı acıyı sembolize ettiler.

İZMİRTUMED İzmir Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele Eğitim Derneği Kurucu Başkanı Bedri Yalçın, İz Gazete’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Uyuşturucuyla mücadele sadece bireylerin değil, tüm toplumun ve devlet kurumlarının ortak çabasını gerektiren bir sorundur. Annelerin beyaz kefen giyerek yaptıkları bu etkileyici hareket, uyuşturucu karşıtı mücadelenin ne kadar önemli ve acil olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.” 

Dernek, bu konuya dikkat çekmek ve toplum olarak uyuşturucuyla mücadelede birlik olunması, gençler ve ailelerin korunması amacıyla panel ve etkinlikler düzenleyecek.

Muhabir: Semra İğtaç