Beyin omurilik sıvısının burnundan gelmesi şikayetiyle tam dört kez ameliyat geçiren İzmir’de yaşayan 37 yaşındaki Zeynep Bayrak, ameliyatlarının ardından tat ve koku kaybı sorunuyla karşılaştı. Ancak başarılı geçen son operasyon sonucunda eski sağlığına kavuştu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Erdem Eren, Zeynep Bayrak’ın sağlık durumu ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Eren, Bayrak'ın alın bölgesinin dolu olduğu ve o bölgeye cerrahi müdahalenin zorunlu olduğunu ifade etti. 


Gerçekleşen meliyattan 2 gün sonra da tat ve koku kaybının geri geldiğini ifade eden Zeynep Bayrak,“BOS Kaçağı’na (Beyin Omurilik Sıvısı Kaçağı) bağlı sinüzit hastalığım vardı. Ameliyat oldum ama tekrar etti. Şiddetli baş ağrım başlamıştı. Bu ağrı gözlerime yansıyordu. Gözlerimde çok ciddi baskı vardı. Tat ve kokum da gitmişti. Kendimi çok kötü hissediyordum. Kullandığım ağrı kesiciler fayda etmiyordu. Araştırdım ve Erdem Hoca’yı buldum. Kendisi cerrahi müdahalenin zorunlu olduğunu söyledi. Bütün rahatsızlıklarım geçti. Şu an kendimi iyi hissediyorum.” açıklamalarında bulundu.


Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Erdem Eren ise, “Daha önce ameliyat geçirmiş hastalarda bu işlem daha risklidir. Alın bölgesinde yoğun şiddetli bir ağrısı vardı. Yapılan tetkiklerde alın bölgesinde beyin omurilik sıvısıyla dolu olduğunu gördük. Endoskopik olarak iki burundan girerek bütün sinüzleri açtık. İşlem sırasında, beyin omurilik sıvısının tekrar gelme ihtimali vardı. Alın sinüzlerini bulamama ve açamama durumu da vardı. Bu yüzden bu tarz işlemler, bilgi birikimi ister. Bu şikayete sahip kişilerin uzman hekim ve merkezlerce değerlendirilmesi gerekir. Zeynep hanımın tüm şikayetleri geçmiş vaziyette.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Orçun BULDAÇ