Orçun BULDAÇ- Türk futbol tarihinde kendisine yer edinmiş en önemli şehirlerden biri olan İzmir futbol sahnesine iz bırakan birçok stadyuma ev sahipliği yapıyor. Şehirde bulunan bu yapılar kulüp taraftarları için adeta bir mabed niteliğinde. İzmir'deki pek çok futbol kulübünün maçlarına ev sahipliği yapmış olan  Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu, Doğanlar Stadı olarak da biliniyor. Peki Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu, nerededir? Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'na nasıl gidilir?

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu

Yapımına 4 Şubat 2014 tarihinde başlanan stadyumun resmi açılışı 8 Ekim 2016'da yapıldı. Stadın ismi, resmi açılışının yapılmasından çok kısa bir süre sonra Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu olarak değiştirildi.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'ndaki ilk resmi maç 1 Ekim 2016 tarihinde Göztepe ile Elazığspor arasında oynandı. Stadyumdaki ilk golü, Göztepeli Halil Akbunar, maçın 12. dakikasında kaydetti.

Gürsel Aksel Stadyumu yapılırken Göztepe'nin de 2017 yılında Süper Lig'e çıkmasıyla beraber 6.041 bin kişilik stat 12.500'e çıkarıldı. Sahaya şu anda Altınordu ev sahipliği yapıyor. Stadyum adını geçmiş dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan almıştır.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu nerededir?

Aziz Kocaoğlu Stadyumu, İzmir'in Bornova ilçesinde, Doğanlar mahallesinde konumlanıyor. Ayrıca stad İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yanında yer alıyor.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'na nasıl gidilir?

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu, merkezi konumu sebebiyle kolaylıkla ulaşılabilen bir noktada yer alıyor. İzmir Metro ile Evka-3 İstasyonu'nda inerek 317 numaralı Kavaklıdere-Evka 3 Metro ve 358 numaralı Pınarbaşı-Bornova Metro ESHOT otobüsleri ile stada ulaşabilirsiniz. Bunun yanında stadın yanından Bayraklı-Naldöken ve Adil Demir Sitesi-Pınarbaşı dolmuşları da geçiyor. 

Özel aracıyla stadyuma ulaşmak isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak stada gitmek için faydalanabilirsiniz.

Muhabir: Orçun BULDAÇ