Yiğit SÜTCÜ - İzmir, hafta sonu gerçekleşen Salvador Assael, Ege İkili Briç Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Bornova, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı içerisinde bulunan buz pateni sahalarında gerçekleşen şampiyonaya 334 sporcu katıldı. Şampiyonanın ardından dereceye giren sporcular ödüllerini düzenlenen törenin ardından aldı. 

27-28 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen ve briç dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Salvador Assael adına düzenlenen şampiyonada hafta sonu boyunca heyecanlı dakikalar yaşandı. Tüm kategorilerde kıran kırana geçen mücadelelerin ardından, dereceye giren sporcular ödüllerini Türkiye Briç Federasyonu temsilcisinden aldı. 

Şampiyonaya 334 sporcu katıldı

Türkiye Briç Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada 334 sporcunun ter döktü. Bornova İlçesi, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı içerisinde bulunan buz pateni sahalarında gerçekleşen şampiyona 2 gün sürdü. Şampiyonada dereceye giren genel birinciler, kadın birinciler, mix birinciler ve senyör birincileri madalya almaya hak kazandı.

Bir sonraki turnuva ağustosta

İzmir’de bir sonraki briç şampiyonası 24-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Kulüpler arası şampiyonası 2024 adıyla düzenlenecek şampiyona Aşık Veysel Rekreasyon Alanı içerisinde bulunan buz pateni sahasında gerçekleşecek. 

Türkiye Briç Federasyonusu

Kendi branşlarında birincilik kazananlar

Genel Birincileri:     Mehmet Remzi Şakirler - Can Yılmazbayhan
Mix Birincileri:    Arzu Sönmez - Hüseyin Cesur    
Kadın Birincileri:     Aslı Acar - Berrak Erkan
Senyör Birincileri:     Grasia Yalman - Dündar Çiftçioğlu

Salvador Assael kimdir?

Turnuvaya adı verilen, Salvador Assael, ya da bilinen ismiyle Salvo, briç dünyasının en ünlü sporcularından birisi idi. Salvo, Türkiye Briç Federasyonunun master point sıralamasında açık ara bir numaralı ismiydi. 25 yıllık partneri iş insanı Nafiz Zorlu ile birlikte Türkiye Briç Milli Takımının vazgeçilmez ikilisini oluştururlardı. Birçok Avrupa Şampiyonasında ve Olimpiyatlarda Türkiye’yi başarı ile temsil etmişler, ülkelerine birincilikler ve ulaşılması güç başarılar kazandırmışlardı. Uluslararası briç dünyasında yakinen tanınan Salvo, World Bridge Federation tarafından sayılı kişilere verilen World International Master ünvanına da sahipti.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ