İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun 102'inci yıl dönümünde Solo Türk gösterisinin olmamasını eleştirdi. Tugay, "Bunun sadece tasarruf tedbirleriyle açıklanıyor olması bizi biraz üzdü. Birçok şeyden tasarruf edilmediğini görüyorum. Buna mı kaldı sadece diye düşünmeden edemedim" dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Son birkaç gün içinde öğrendim ve çok üzüldüm. Neden? Çünkü biz kendimizi bildik bileli Türk Yıldızları, Solo Türk gösterisi olur. 9 Eylül'de İzmir'de herkes Körfez'in kıyısında toplanır ve izler. Gururumuzdur bizim. İzmir'in bu özel gününde ordumuzun, hava kuvvetlerimizin aynı zamanda takdir ettiği bir etkinliktir. Bu sene olmaması ve bunun sadece tasarruf tedbirleriyle açıklanıyor olması bizi biraz üzdü. Birçok şeyden tasarruf edilmediğini görüyorum ve buna mı kaldı sadece diye düşünmeden edemedim" dedi.

30 Ağustos'ta Solo Türk'ün İstanbul'da yaptığı gösteri uçuşu hatırlatılarak "İzmir'e özel bir tasarruf mu" sorusu üzerine Tugay, "Öyle yorumlar yapmak istemem ama yani bunun da açıklamaya ihtiyacı var gerçekten. Yani bir sürü şeyden tasarruf edilmiyor itibar gereği diye. Bu bizim için senede bir gün, çok özel bir gün. Uzun yıllardır bir gelenek olarak, ritüel olarak aynı zamanda. yapılan bir etkinlikti. O eksik oldu. Eksikliği üzüntü verici oldu. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu tekrar etmez" diye konuştu.

Kaynak: ANKA