İzmir'de Aliağa Gümrüğü ve kentte bulunan gümrük müşavirliklerine yönelik geniş çaplı yolsuzluk operasyonu gerçekleştiriliyor. Operasyonda polis ekiplerinin Aliağa Gümrüğü'nde aramalara başladığı bildirilirken, rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlarından 78 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Aliağa Gümrüğü'nde çalışan memurlar ve İzmir'de bulunan çok sayıda gümrük müşavirinin, yolsuzluk, rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlarını gerçekleştirdiklerini tespit etti. Yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından bu sabah saatlerinde düğmeye basan ekipler, Aliağa Gümrüğü'nde aramalara başladı.

Memur ve gümrük müşavirlerine yönelik geniş çaplı operasyon gerçekleştiren ekiplerin aramaları sürerken, 78 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

77 şüpheli gözaltında

139 şüpheli arasında; 17 gümrük memuru, 1 TSE personeli, 35 farklı gümrük müşavirliği firmasının 40 şirket ortağı, yöneticisi, 15 farklı şirket müdürü, 47 şirket çalışanının olduğu öğrenilirken, operasyonda; 16'sı kamu görevlisi olmak üzere 77 şüpheli gözaltına alındı. 1 şüphelinin yurt dışında olduğu belirledi.

Soruşturmayla ilgili çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: İHA