Konak Belediyesi’nin Avrupa Dayanışma Programı kapsamında Pi Gençlik Derneğiyle (ESC – European Solidarity Corps) birlikte düzenlediği ‘İngilizce Konuşma Kulübü’ çocuklara İngilizceyi oyunlarla öğretiyor. 8-15 yaş arası tüm çocuklara açık olan ücretsiz etkinlikte, anadili İngilizce olan gönüllü gençler, çeşitli oyunlarla katılımcılara İngilizce pratiklerini güçlendiriyor. Konak Belediyesi’nin Aziziye Semt Merkezi’ndeki etkinlik ağustos ayı sonuna kadar her hafta pazartesi ve salı olmak üzere haftada iki gün düzenlenmeye devam edecek.

Oyunlarla pratik yaptılar

İngilizce Konuşma Kulübü’nün ilk haftasında A1 ve A2 grubu seviye İngilizce grupları birbirinden eğlenceli oyunlarla pratik yaptı. Almanya ve Fransa’dan gelen gönüllü gençlerin eşlik ettiği çocuklar, İngilizce konuşarak oyunlar oynadı, oyundaki cümleleri birbirlerine tercüme etti. Etkinlikte çok eğlendiklerini dile getiren çocuklar, yaz tatillerini İngilizce öğrenerek değerlendirdiklerini, İngilizce Konuşma Kulübü’nde çok eğlendiklerini, arkadaş edindiklerini ve yurtdışından gelen eğitmenlerle farklı kültürleri tanıdıklarını ifade etti.

Konaaakkk22

Yeni arkadaşlar ediniyorlar

İngilizce Konuşma Kulübü sayesinde hem yaz tatilini faydalı bir şekilde değerlendirdiklerini hem de dillerini geliştirdiklerini söyleyen çocuklar, “Burada pek çok İngilizce kelime öğreniyorum. Oyunlarla İngilizcemizi geliştiriyoruz. Yaz tatilimizi bu şekilde değerlendirmek daha güzel oluyor. Hem yeni arkadaşlar ediniyorum hem de farklı ülkelerden gelen hocalarla tanışıyorum. Derslerime katkı sağlaması için buraya geliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bülten