Kalabalıktan uzakta, sakin bir yerde denize girmek, günün keyfini çıkarmak isteyenler için Urla'da harika bir plaj bulunuyor. Bu plajda kamp yapmak da mümkün.

Urla'nın Yağcılar Köyü'nde yer alan Yağcılar Plajı sakinlik arayanların tercihi oluyor. Bu plajın sakin olmasının nedeni ise ulaşımın zor olması. Eğer arazi tipi bir aracınız yoksa plaja ulaşmak için bir süre yürümeniz gerekebilir.

Harika bir denize sahip olan plaja Demircili Koyu'ndan tekne kiralayarak da ulaşabilirsiniz.

Yağcılar Plajı ulaşımı zor bir alanda olduğu için burada tesis de bulunmuyor. Huzurlu bir kamp yapmak isteyenlerin de tercihi olan alanda, çadır kurabileceğiniz yerler bulunuyor.

Yağcılar Plajı'na Yağcılar Köyü'nden yürüyerek gitmek 1 saat sürüyor. Bozulmamış bir doğaya sahip olan plaj sakin bir gün geçirmek için ideal yerlerden biri.

Duş, tuvalet, yeme içme gibi imkanların bulunmadığı alana giderken hazırlıklı gitmekte fayda var.


Yağcılar Plajı nerede?

Yağcılar Plajı Urla'nın Yağcılar Köyünde bulunuyor.

Yağcılar Plajı'na nasıl gidilir?

Plaja bir arazi aracınız varsa rahatlıkla gidebilirsiniz. Eğer motor veya otomobil ile gidecekseniz bir yerden sonra yol taşlık bir hale geliyor bu yüzden aracınızı bırakarak yürümeniz gerekiyor.

Urla Yağcılar Köyü İzmir'e 48 km, Urla'ya 15 km uzaklıkta bulunur. Urla ile Yağcılar arasında ESHOT otobüsü vardır. 733 numaralı otobüsle Yağcılar'a gitmek mümkün.

Kaynak: Haber Merkezi