İzmir'de doğal güzellikleriyle ön plana çıkan birbirinden eşsiz köyler bulunuyor. Beton yapılaşmadan uzak doğa ile iç içe görüntüsüyle ve sahil şeridiyle Küçükbahçe Köyü, özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. Peki Küçükbahçe Köyü nerededir? Küçükbahçe Köyü'ne nasıl gidlir?

Küçükbahçe Köyü

İzmirliler birbirinden eşsiz doğal güzelliklere sahip köyleri gezi rotasına ekliyor. Bu köylerden biri de Küçükbahçe Köyü. Yazlıkçıların henüz tam anlamıyla keşfetmediği bir bölge olan Küçükbahçe Köyü'nde beton yapılaşmalara pek rastlanmıyor. Bu sayede doğa ile iç içe olduğunu söyleyebiliriz.  Küçükbahçe, Osmanlı döneminde Rum korsanların tehditleri nedeniyle iç kesimlerde, bir tepenin yamacında kurulmuş. 1970’li yıllarda meydana gelen depremin ardından evlerin çoğu yıkılmış ve daha sonra yapılan evler sahile yakın yerlere inşa edilmiş. Sonrasında burada Denizgiren adı verilen yerleşim yeri oluşmuş.

Küçükbahçe’de yaklaşık 750 kişi yaşıyor. Bu doğa harikası köyde  2 kilometrelik bir sahil şeridi de bulunuyor. Bu sahil sayesinde bölgede yaz aylarında ciddi bir nüfus yoğunluğu yaşanıyor. Bunun yanında köyün yakınlarında  bulunan 1212 metre rakımlı Akdağ, dağcılık ve kampçılık için ideal. Bölge halkının başlıca geçim kaynakları mandalin, zeytin, enginar üretimi ve balıkçılık olmuş.  Küçükbahçe Köyü, aynı zamanda bir av üretim sahası. 

Küçükbahçe Köyü nerededir?

Küçükbahçe Köyü, İzmir'in Karaburun ilçesine bağlı şirin bir köydür. Karaburun Yarımadası'nın Ege Denizi'ne dönük yüzünde bulunan köy, güneye giden sahil yolunda Ildır’ı ve Çeşme’ye, kuzeye giden yol ile Karaburun’a bağlanıyor.

Küçükbahçe Köyü'ne nasıl gidilir?

Küçükbahçe Köyü'ne ulaşım için 761 numaralı Karaburun-Urla otobüsünü kullanarak önce Karaburun'un merkezine varmalısınız. Ardından buradan kalkan minibüsleri kullanarak Küçükbahçe Köyü'ne ulaşabilirsiniz.

Özel aracı ile bu eşsiz köyü ziyaret etmek isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak Küçükbahçe Köyü'ne rahatlıkla varabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi