İzmir'de dün yaşanan olayın ardından hayatını kaybedenlerin geçmeye çalıştığı cadde polis ekipleri tarafından kapatıldı. Sabah saatlerinde görevli savcının talimatı doğrultusunda bölgeye bilirkişi heyeti gönderildi. Olay yerinde inceleme yapan bilirkişi heyetinin kaçağın kaynağını arama çalışmaları sürüyor. Öte yandan olay yerine gelen Gediz Elektrik ekipleri de kaçak tespit cihazları ile incelemelerde bulunuyor.


Ölümlerin sebebi ihmal mi?

Dün akşam saatlerinde başlayan yağmurun ardından kısa süre içerisinde başta sokakları ardından da dükkanları su basmaya başladı. Yağmurdan kaçmaya çalışan iki gencin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği nokta ise bu duruma fazlasıyla alışık. Çevre esnafı bu sorunun 7 yıldır devam ettiğini söyledi. Olayın gerçekleştiği noktanın karşı köşesinde dükkan işleten Mehmet Özcan Yağanel, konu ile ilgili defalarca başvuruda bulunulduğunu ancak sorunun çözüme ulaşmadığını belirtti. Daha önce yine yağmurlu bir günde bir temizlik işçisinin de elektrik akımından etkilendiğini ifade eden Yağanel, "Bu ilk olay değil, daha önce belediye görevlisi temizlik yaparken akıma kapıldı. Neyse ki kendini şans eseri kurtardı. Kimi zaman karşıdan karşıya geçen sokak hayvanlarının da çığlık attığına şahit olduk. Zaten olayın olduğu yerde yağmur yağdığı zaman kimi zaman duman oluştuğunu da defalarca gördük" dedi.

Esnaf yardım bekliyor

Olayın ardından ekipler tarafından  elektrikler kesildi. Özellikle gıda satışı yapılan dükkanlar büyük sıkıntı yaşıyor. Hava sıcaklığının öğlen saatlerinde 35 dereceleri geçmesi nedeniyle dükkanlarda bulunan tüm gıda ürünleri bozulma tehlikesiyle karşı karşıya. İmkanı olan esnaf, mallarını başka yerlere taşırken, imkanı olmayanlar ise başta belediye olmak üzere yetkililerden yardım bekliyor.

Her yağmurda böyle oluyor

Olay yerine yakın bir noktada esnaflık yapan Selim Taştepe de bölgenin alt yapı sorununa dikkat çekti. Taştepe her yağmurda dükkanlarını su bastığını belirterek yetkililerin bu duruma çözüm bulamadığını söyledi. Taştepe "dün akşam saatlerinde yağmur başladığı an su basacağını anladık. Hemen su pompaları ile dükkandaki suyu dışarıya atmaya çalıştık ama başaramadık. Tüm elektronik aletlerimizden dumanlar çıkmaya başladı. Dünkü olayın ardından elektrikler de kesilince su baskınını engelleyemedik." şeklinde konuştu.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ