İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenleri, Konak ilçesindeki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelerek son dönemde artan gözaltı ve baskılara karşı basın açıklaması yaptı. "Alışmayacağız, gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz" pankartı açan grup adına açıklamayı Aykut Akdemir okudu.

Her yeni güne gözaltı ve tutuklama haberleriyle uyanıyoruz

Aykut Akdemir, iktidarın muhalefet üzerindeki baskıyı giderek artırdığını belirtti. Akdemir, yaptığı açıklamada, “Her yeni güne, siyasi parti yöneticileri, üyeleri, gazeteciler, sanatçılar, sendika başkanları ve yöneticilerinin gözaltına alınma veya tutuklanmaları haberleriyle uyanıyoruz" dedi. Akdemir, toplumun büyük bir kesiminin sistematik bir şekilde baskılara maruz kaldığını vurguladı.

Yargı eliyle baskı

Akdemir, son dönemde özellikle DEM Parti, EMEP, SYKP, ESP, Yeşil Sol Parti ve DBP yönetici ve üyeleriyle birlikte 52 kişinin gözaltına alındığını hatırlatarak, "Her gün toplumsal muhalefeti kriminalize etmeye çalışan siyasal iktidar, bir yandan kayyumlarla halkın iradesini gasp ederken, diğer yandan toplumsal muhalefeti bastırma ve sindirme aracı haline getirdiği yargı eliyle baskılarına devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Akdemir, iktidarın toplumsal muhalefeti sindirmeye yönelik olarak yargıyı bir baskı aracı haline getirdiğini belirterek, yargı eliyle sendika üyeleri, siyasetçiler, gazeteciler ve sanatçılara yönelik baskıların artarak devam ettiğini söyledi.

Bayraklı’da pazar yeri yenileme çalışmaları başladı: Osmangazi Pazar Yeri ilk adım Bayraklı’da pazar yeri yenileme çalışmaları başladı: Osmangazi Pazar Yeri ilk adım

Açıklamanın sonunda, grup üyeleri "Bizi yıldıramazlar" diyerek baskılara karşı yılmadan mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenleri, halkın iradesinin ve adalet mücadelesinin susturulmasına asla izin vermeyeceklerini ifade etti.

Kaynak: ANKA