DİSK Emekli Sen İzmir Şubesi, Emekliler haftasında Cumhuriyet Meydanı’nda eylem gerçekleştirdi. DİSK Emekli-Sen Bölge Temsilcisi Sabahattin Yeşiltepe, artık emeklilerin açlık sınırında değil ölüm sınırında yaşadıklarını ifade ederek hükümete kırmızı kart gösterdi. Kırmızı Kart gösterme eylemine, DİSK Emekli-Sen Aliağa Şubesi, DİSK Emekli-Sen Balçova, DİSK Emekli-Sen Konak ve DİSK Emekli-Sen Karşıyaka şubelerinin başkan ve üyeleri katıldı. 

Emekli-Sen Bölge Temsilcisi Sabahattin Yeşiltepe, İz Gazete'ye yaptığı açıklamada “Merkez yürütme organımızdan Ercan Çınar'la birlikte bu eylemi gerçekleştiriyoruz. Emekliler Haftası'nda yaşadığımız acı ve öfkeyi dile getiriyoruz. İsyanımızı Ulu Önder Atatürk'e hem şikayet etmek hem de çelenk koymak amacıyla Atatürk Heykeli’nin önünde, buradayız” dedi.

Açlık değil, ölüm sınırında yaşıyoruz

Yeşiltepe, emeklilere yapılan yüzde 24,7'lik zammın yetersizliğine dikkat çekerek, “Artık açlık sınırında değiliz, ölüm sınırında yaşıyoruz. Bizim arkadaşlarımızın çoğu 10 bin liranın üzerinde maaş alıyor. Dul ve yetimlere hiç değinmiyoruz, onlar 3 bin lira, 3 bin 200 lira maaş alıyorlar. Artık yok hükmündeler” şeklinde konuştu.

Hükümete kırmızı kart

Yeşiltepe, “Bu bizim tepkimizdir ve bundan sonra daha da büyüyerek gelişecek. Bize hiçbir şey vermeyenlere karşı tepkimizi kırmızı kartlarımızla göstermek istiyoruz” dedi. 

Muhabir: Semra İğtaç