YİĞİT SÜTCÜ-  Geçtiğimiz hafta başta İzmir olmak üzere pek çok noktada orman yangını çıkmış, evler yanmış ve hektarlarca orman alanı yok olmuştu. İzmir’de orman yangınlarının en çok etkilediği yaşam alanlarından birisi de Onur Mahallesi oldu. İz Gazete, mahallede incelemeler yaparak mahalleliye mikrofon uzattı. Mahallelinin yardım talepleri ise kamuoyunda kısa sürede karşılık buldu. 

Canımızı zor kurtardık

15’in üzerinde evin yandığı mahallede yaşayanlar İz Gazete mikrofonlarına konuştu. Yangında evi yanan ve kendisi de son anda kaçarak kurtulan Leman Sirkeci, “Yangından son anda kurtulduk. Üzerimizdeki kıyafetten başka bir şeyimiz kalmadı. Ayağımda ayakkabı yoktu. Onu bile komşudan istemek durumunda kaldım. Cep telefonlarımız, kişisel eşyalarımız hatta ilaçlarımız bile yandı" dedi.

Şimdi ne yapacağız?

Kalacak yeri olmadığını belirten Sirkeci, gözyaşlarını tutamayarak “Önümüz kış, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Dolaplarım dahi yandı. Yiyeceğimiz dahi yok. Kışlık hazırladığımız yiyecekler dahi yandı" diye konuştu. Söyleşinin YouTube kanalımızdan paylaşılmasının ardından, toplumda büyük ilgi gördü. Pek çok kullanıcı ve haber sitesi videoyu paylaşarak kamuoyu desteği yaratmayı hedefledi.

Haluk Levent kayıtsız kalmadı

Videonun internette hızla yayılmasından kısa süre sonra AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent, kişisel hesabından bir paylaşım yaptı. Levent paylaşımında İz Gazete’nin videosunu paylaşarak AHBAP Derneği’ni etiketledi. Levent’in bu paylaşımı, binlerce sosyal medya kullanıcısı tarafından beğenilerek desteklendi. AHBAP Derneği’nin kısa sürede Onur Mahallesi sakinlerine bir ziyaret yapması bekleniyor.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ