Geçen yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katılımı ve EUNIC’in (Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri) üye ülkelerde gerçekleştirilecek kültürel projeleri desteklemek adına oluşturduğu “EUNIC Cluster Fund” desteğiyle İzmir’e uzanan Sound of Europe Festivali, Avrupa ile Türkiye arasında kültürel değişimin buluşma noktası olmayı hedefliyor. Tüm müzikseverlerin etkinlikten faydalanabilmesi adına halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilen festival, bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde iki gün boyunca Bostanlı Seyir Terası’nda yapılacak.

14 ve 15 Eylül tarihlerinde yapılacak festival; rock, pop, caz ve reggae’ye uzanan geniş bir müzikal yelpazede adlarını duyurmaya başlayan genç projeleri ve Avrupa’nın başarılı seslerini, Türkiye’den usta müzisyenlerle bir araya getirecek. Program kapsamında konuk sanatçılarla müzik atölyelerinin de düzenleneceği Sound of Europe Festivali, müzik profesyonellerinin de dahil olduğu bir kültürel diyalog platformu haline gelecek.

Halka açık ve ücretsiz

Festival kapsamında 14 Eylül Cumartesi günü, tamamı kadınlardan oluşan beş kişilik İspanyol grup “Maruja Limón”, şarkıcı Tobias Bamborschke ve gitarist Max Bauer tarafından kurulan “Isolation Berlin”, gitarda Kenan Arat, flugelhorn’da Mehmet Denizci, synthesizer/computer FX’de Candeğer Dülgeroğlu ve tabla sanatçısı Gürkan Özkan'dan oluşan “Ayanbeyan” sahne alacak. 15 Eylül Pazar günü ise Fransız şarkıcı söz yazarı ve yorumcu Ysé, Sudan asıllı Hollandalı şarkıcı ve söz yazarı Gaidaa, Romanya'nın en sevilen caz gruplarından 7th SENSE, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Opera Bölümü mezunu Buğra Uğur, müzikseverleri coşturacak. Tüm konserler, Bostanlı Seyir Terası’nda halka açık ve ücretsiz olacak. Konserlere katılmak isteyenler için kapı açılışı ise 17.00’de yapılacak.

Üç şehir, 25’ten fazla konser, 50’nin üzerinde sanatçı

Sound of Europe Festivali, ilk iki senesinde 100’ün üzerinde yerli ve yabancı müzisyeni İstanbul, Ankara, İzmir ve Hatay’da konuk ederken, 10 binin üzerinde dinleyiciyi müzik çatısı altında bir araya getirdi. Bu sene 3’üncüsü düzenlenen festivalde iki gün boyunca Ankara, İstanbul ve İzmir’de 25’ten fazla konserde 50’nin üzerinde sanatçı yer alacak. Festival, Avrupa’dan 13 farklı müzik grubunun yanı sıra Türkiye’den yerel sanatçıları sahnesine konuk edecek.

EUNIC nedir?

EUNIC, tüm Avrupa Birliği üye devletleri ve ortak ülkelerden 39 üyeyle Avrupa'nın ulusal kültür enstitüleri ve organizasyonları ağı olarak tanımlanıyor. EUNIC üyeleri, dünya çapında 107 ülkede 139 kümede bir araya geliyor. 2012 yılında kurulan Ankara ve İstanbul'daki iki EUNIC kümesi, Avrupa-Türkiye kültürel ve sanatsal bağlarını güçlendirmek amacıyla farklı ortak etkinlikler düzenlemek için çalışıyor.

Kaynak: Bülten