İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçen ağustos ayında Karşıyaka’nın Yamanlar Dağı’nda çıkan yangın sonrasında bölgede yaraları sarmayı sürdürüyor. Hasar tespit çalışmaları yapan ekipler, yangından etkilenen ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Onur Mahallesi’nde yangından etkilenen Şimşek ailesinin evini de ziyaret etti ve bisikletleri yanan iki kardeşe kalpleri ısıtacak bir sürpriz yaptı. 

Yangında kısmen zarar gören evlerindeki eşya sıkıntısını Büyükşehir personeline aktaran anne Hanife Şimşek, çocuklarının yanan bisikletleri için de destek isteyince Oğuzhan Şimşek (11) ve Orhan Şimşek (8) kardeşlerin yüzlerini güldürecek bir hikâyenin temelleri atıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ela Hızlı ve ekibinin planıyla çocuklara bisikletler alındı ve haber verilmeden bir ziyaret organize edildi.

 

Kardeşler bisikletlerine kavuştu

Yardımlar için Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkürlerini sunan anne Şimşek, “Çocuklarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuz” dedi. Yangın sonrasındaki süreçte Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından hiçbir zaman yalnız bırakılmadıklarını aktaran Şimşek, memnuniyetini dile getirdi.
Kardeşiyle birlikte yeni bisikletine kavuşan ağabey Oğuzhan Şimşek de, “Bisikletlerin geleceğinden haberimiz yoktu. Görünce çok iyi hissettik, sevindik. Kendi bisikletlerimiz yangında yanmıştı. Çok beğendik, çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Bütün ekip arkadaşlarımızla yanınızdayız

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ela Hızlı ise anne Şimşek’e “Elimizden geldiğince bütün ekip arkadaşlarımızla yanınızdayız. Bu bir başlangıçtı. Biz artık sizlerle bir aile olduk. Bizlere taleplerinizi iletin. Biz elimizden geldiğince ne ihtiyaç varsa bulmaya çalışacağız. Bu konuda gönlünüz çok rahat olsun. Başkanımız Cemil Tugay sonuna kadar sizlere destek olmamız için bizim arkamızda duruyor. Biz de onun verdiği güçle, destekle hareket ediyoruz. İlerleyen zamanlarda da tekrar ziyaretinize geleceğiz, kabul ederseniz. Allah bir daha yaşatmasın. Güzel günlerde buluşalım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bülten