Sporu ve sporcuyu destekleme vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, çocukların yeteneklerini tespit etmek ve erken yaşlarda doğru branşlara yönelmelerini sağlamak için örnek bir uygulamaya imza atıyor. Belediye tarafından bu amaçla kurulan “Sportif Yetenek Ölçüm ve Spora Yönlendirme Merkezi”, Suat Cemile Balcıoğlu Spor Salonu’nda ücretsiz olarak hizmet veriyor. Merkezde uzman spor eğitmenleri eşliğinde yapılan testlerle 16 farklı performans ve yetenek ölçümü gerçekleştiriliyor. İnsan faktöründen bağımsız dijital altyapı sistemi sayesinde, testlerde elde edilen sonuçlar anlık olarak hesaplanıyor. Bu doğrultuda, 8-10 yaş arası çocukların hangi branşta daha yetenekli olabileceğini yüzdelik oranlar ile ortaya koyan bir rapor hazırlanarak ailelere teslim ediliyor. 11-18 yaş aralığındaki gençlerin de sporcu performans analizleri yapılıyor.

Okullarda da ölçüm yapılıyor

Türkiye’deki ilçe belediyeleri arasında sadece Karşıyaka’da bulunan merkezden son 5 ayda binden fazla çocuk ve genç yararlanırken, bireysel başvuruların yanı sıra amatör ve profesyonel takımların alt yapılarına da hizmet veriliyor. Yapılan yönlendirmelerin ardından talep üzerine sporcuların belirli aralıklarla takipleri sağlanıyor ve gelişimleri izleniyor. Ders programı, ulaşım ve antrenman yoğunluğu gibi nedenlerden dolayı tesise gidemeyen çocuklar için başvuru yapılması durumunda, okulların spor salonlarında da ölçüm hizmeti verilebiliyor. Performans ve yetenek ölçümü için www.karsiyaka.bel.tr adresinden randevu alınabilirken, 0 549 260 02 23 numaralı hattan da detaylı bilgi edinilebiliyor.

Spora ve sporcuya tam destek

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Sportif Yetenek Ölçüm ve Spora Yönlendirme Merkezimizde geleceğin yıldızlarını keşfetmenin yanı sıra, ilçemizdeki her çocuk ve gencin spor kültürü içinde büyüyerek daha sağlıklı ve dinamik bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Çocuklarımızın spor yaşamlarında daha mutlu ve başarılı olabilmeleri için de erken yaşlarda kendilerine uygun branşlara yönelmeleri gerekiyor. Bu ihtiyaca en nitelikli şekilde çözüm sağlayan merkezimizde ücretsiz olarak halkımıza hizmet vermeyi sürdürecek, hem kurslarımız hem de çeşitli organizasyonlarımızla spora ve sporcuya destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

Kaynak: Bülten