31 Mart'ta yapılan yerel seçim sonrasında başkanlık koltuğuna oturan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile CHP lideri Özgür Özel arasında yaşanan 'genel sekreter' krizi devam ederken gerilime CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke müdahale etmiş ve İzBB'ye yeni bir isim önermişti.

İzmir'de genel sekreter krizi bilmeceye dönüştü İzmir'de genel sekreter krizi bilmeceye dönüştü

İz Medya Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal'ın aktardığına göre; İzBB Genel Sekreterliği bilmecesi bu hafta sonu çözülüyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik cumartesi günü Cemil Tugay ile görüşmek üzere İzmir’e geliyor. Konuya dair Zeydan Karalar ve Cemil Tugay ekipleri görüşme gerçekleştirirken Karalar'ın transfere olur verdiği ifade edildi.

Kartal'ın paylaşımının tamamı şu şekilde:

BİLMECE ÇÖZÜLÜYOR, KRİZ SONA ERİYOR

İzBB Başkanı Cemil Tugay, Aykut Erdoğdu’nun belediyeye genel sekreter olmayacağını ancak Ege Bölgesinin tamamında üst düzey görev alacağını açıkladı. Böylelikle Genel Merkez Cemil Tugay’a, Cemil Tugay Genel Merkez’e ‘ezilmemiş’ oldu. 

Kamuoyuna ilk duyuran olarak söylemeliyim ki, İzBB Genel Sekreterliği bilmecesi bu hafta sonu çözülüyor. ‘Selin Sayek Böke formülü’ olarak duyurduğum ihtimal hayata geçiyor, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik bu cumartesi Cemil Tugay ile görüşmek üzere İzmir’e geliyor.

Bugün konuya dair Zeydan Karalar ve Cemil Tugay ekipleri görüşme gerçekleştirdi. Karalar, transfere olur verdi, fikirlerini Tugay ile paylaştı. Karalar ayrıca Halisçelik ile de görüştü ve konuya dair olumlu fikirlerini söyledi. 

Halisçelik, Adana’daki metro ve tramvay projelerindeki etkinliği ile öne çıkıyor ve Adana’dan ayrılmamasını isteyen ciddi bir cenah var.

Editör: Duygu Kaya