Orçun BULDAÇ- Alsancak’ta 12 Temmuz'da sağanak yağış sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak 13 kişinin tutuklu bulunduğu, 42 sanıklı dava bugün görülmeye başlandı.

Soruşturma kapsamında 22,5’ar yıla kadar hapis cezası istenen Gediz Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı eski İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Gediz Elektrik'ten Dağıtım Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu, 42 sanık bugün 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Sanıkların, kusurlarının yoğunluğu, suçun işleniş biçimi ile suçun işlendiği yer ve zaman dikkate alınmak suretiyle eylemlerinin ağırlığıyla orantılı olacak şekilde alt sınırdan uzaklaşılarak ayrı ayrı cezalandırılmaları talep ediliyor.

KKTC hükümeti de davanın takipçisi

KKTC Ulaştırma Bakanı Erkan Arıklı da davanın takipçisi olduklarını belirtti. Arıklı, "Belediye ile elektrik şirketinin ortaklaşa oluşturdukları acı bir olay bu. İki vatandaşımız ihmaller zinciri sonucu acı bir biçimde hayatını kaybetti. Bir vatandaşımız da aynı zamanda KKTC vatandaşı, Tıp fakültesi 5.sınıf öğrencisiydi. Aile hakkını arıyor. Kamu davasını açtı. Biz de hem KKTC milletvekilleri, hem de hükümet olarak buradayız. Aileye destek veriyoruz. Hem de bu acı olayın davasının takipçisi olacağmızı kamuoyuna açıklıyoruz. " ifadelerini kullandı.

Özge Ceren Deniz’in babası Ahmet Abi ise “Olaydan sorumlu olacak kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Adil bir yargılama olmasını istiyoruz, en üstten cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Hayatını kaybeden Deniz'in avukatı Ayşe Sarı Çiçek ise, "Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın davası bugün görülmeye başlayacak. 13'ü tutuklu 29'u adli kontrollü serbest sanık hakkında dava görülecek. Adil bir yargılama istiyoruz. Kusuru olan tüm suçluların en üst seviyeden cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız. Adalet yerini bulsun istiyoruz." şeklinde konuştu.

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ