İzmir'de birçok plaj ve koy yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarında kurtarıcı rol oynuyor. Sıcaklardan bunalanlar soluğu internette alıyor ve kendilerine en uygun tatil rotasını arıyor. Bugünkü tatil rotası önerimiz İzmirlilerin henüz keşfetmemiş olduğu bir cennet olan Girlen Plajı. Peki Girlen Plajı nerededir? Girlen Plajı'na nasıl gidilir?

Girlen Plajı

İzmir'de birbirinden güzel plajlar bulunuyor. Bu plajlar yazın günübirlik tatil planı yapan İzmirlilerin en sık ziyaret ettiği rotalar oluyor. İzmir'de tatil planı arayışında olanların pek bilmediği güzel plajlardan biri de Girlen Plajı. Birçoğunuz bu plajı ilk kez duyuyor olabilir. Sessiz ve sakin bir tatil planı düşleyenler için adeta nimet olan bu plajda deniz oldukça temiz ve masmavi bir renge sahip. Fakat taşlı olduğunu da belirtelim. Plajın tam ortasında devasa boyutta bir ağaç yer alıyor. Bu ağacın gölgesi altında genellikle havlusunu seren veya şezlong getirip keyif çatanlar oluyor. Doğasıyla adeta ziyaretçilerine derin bir nefes aldıran bu plaj geniş ve düzlük yapısıyla kamp için de oldukça uygun. Bu doğal cennet, Sığacık'ın karşı tarafındaki muhteşem manzarayı seyrederek huzurlu bir gün geçirmenize olanak tanıyor.

Girlen Plajı giriş ücreti

Girlen Plajı bir halk plajıdır. Yani plaja giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok.  Herhangi bri işletme bulunmayan bu plajdda WC, duş ve soyunma kabini gibi imkanlar da yer almıyor. Öte yandan burada kendi şemsiyenizi ve şezlongunuzu gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. 

Girlen Plajı nerededir? Nasıl gidilir?

Girlen Plajı, İzmir'in tatil cenneti Seferihisar'da bulunan Sığacık mevkiinde yer alıyor.  

Plajın açık adresi ise şu şekilde:  Sığacık, 137. Sk., 35460 Seferihisar/İzmir

Ulaşım: Plaj, Seferihisar'ın en popüler konumlarından biri olan Sığacık'a yürüme mesafesinde yer alıyor. Bu yüzden 640 numaralı Sığacık-Seferihisar ESHOT otobüsünü kullandıktan sonra kısa bir yürüyüş yaparak bu plaja ulaşabilirsiniz. 

Özel aracıyla plaja gelmeyi tercih edecekler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturduktan sonra Girlen Plajı'na rahatlıkla varabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi