Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan, İzmir'de istismara uğrayan 8 yaşındaki bir çocuğun koruma altına alındığını duyurdu. 

Özkan, yaşanan olayları an an sosyal medya hesabı üzerinden aktarırken, “Lütfen çocuklar şikâyet ettiğinde dikkate alalım” uyarısında bulundu.

Canınızı yakan ne varsa yardım isteyen

Özkan söz konusu olayı şöyle aktardı:

Bugün İzmir'de 8 yaşında bir çocuk, bir anne ve kızına  istismara uğradığını anlatmış. Çocuk uzun mesafe olan karakola yardım istemeye gidiyormuş. Duyarlı olan şahıs çocuğu Buca Emniyet Müdürlüğü'ne götürmüş. Videoda 'Biz senin yanındayız, korkma' diyordu. Korkma çocuk, fiziksel istismar dahil sizin canınızı yakan ne varsa yardım isteyin.  UCİM Hukuk Koordinatörümüz  Av. Candan Tekin emniyet müdürlüğü ile görüşme sağladı, çocuğun T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koruma altına alınması gerektiğini iletti. Lütfen çocuğumuz ile ilgilenelim, çocuk CMK avukatını bekliyor. Lütfen çocuklar şikâyet ettiğinde dikkate alalım.

Daha önce de istismara uğramış

İzmir Hukuk Koordinatörümüz Av.Şule Öztürk Ak şu anda çocuk için Buca Emniyet Müdürlüğü'nde. 8 yaşında çocuğun şikayetçi olduğu aile bireylerinin ifadesi alınıyor. Çocuğun daha önce istismara uğradığı bilgisini aldık, o dosyaya da ulaşmaya çalışıyoruz. Çocuğun şu anda yanında bir refakatçisi yok, CMK avukatı geldi. Lütfen çocuğumuzun yanında bir refakatçi olsun.

Kimse çocukları üzmesin

Özkan, paylaşımın sonunda çocuğun koruma altına alındığını ifade ederek şunları söyledi:

Av. Şule Öztürk Ak ile görüştük. 8 yaşında çocuğumuz koruma  altına alınıyor. Kimse çocukları üzmesin. Çocuğa bir isteğin var mı demişler, hamburger istemiş. Ah çocuk senin isteğin hamburger olsun. Çocuklar hep mutlu olsunlar. Hep güven içinde hayatları olsun. Takibinde olacağız.

Kaynak: Haber merkezi