Küçük Çiğli Mahallesi 8714/3 sokakta bulunan eski pazar yerine kaçak olarak inşa edilen idari bina, kafeterya ve oturma alanlarının bulunduğu metruk yapılara yönelik Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yıkım çalışması başlatıldı. Kentin ihtiyaçlarına yönelik kentsel düzenlemelerin yapılacağını belirten Başkan Yıldız, yıkım çalışmalarını ekiplerle birlikte yerinde takip etti.

Yeni araç yolu ve sosyal donatı alanları yapılacak

Metruk alanda gerçekleşen yıkım çalışmalarının ardından başlatılacak çalışmalar ile 8714/3 sokak Anadolu Caddesi’ne bağlanacak. Ayrıca içerisinde yürüyüş ile oyun alanının bulunduğu çocuk parkı da mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacak.

Çiğli’nin çehresini değiştireceğiz

İhtiyaç odaklı hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Yıldız, “26 mahallemizin her birinin ihtiyacıyla özveriyle ilgileniyoruz. Son olarak, ekiplerimiz Küçük Çiğli Mahallesi 8714/3 Sokakta tespit ettiğimiz kaçak yapıların yıkımına başladı. Toplum sağlığı açısından ilçemizde kaçak yapılaşmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz. Yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından başlatacağımız alternatif yol çalışmasıyla 8714/3 sokağı, Anadolu Caddesi ile bağlayacağız. Aynı bölgeye mahalle sakinlerinin sosyalleşebilmesi için bir de park projelendireceğiz. Üst yapı, çevre düzenlemesi, yeşil ve sosyal alan çalışmalarıyla Çiğli’nin çehresini değiştireceğiz” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Bülten