İzmir’de 109 kadın derneğini bünyesinde barındıran Kadın Kuruluşları Birliği(İKKB) Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’yi makamında ziyaret ederek, kadın projelerinde ortak çalışma yapma önerisinde bulundu, destek eli uzattı.

İKKB Başkanı Gülsen Özkan, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, İKKB’nin kadına toplumsal eşitlik kazandırmak için söylemde ve eylemde birlik sağlayan en güçlü platform olduğunu belirterek, uyguladıkları kadın projeleri konusunda bilgi verdi. Metropol belediyelerle yaptıkları işbirliği sonucunda kadınlara yönelik onlarca projeyi yaşama geçirdiklerini kaydeden Özkan, sağlık ve hukuk okur-yazarlığı, kişisel gelişim eğitimleri ve meslek edindirme kurslarını kapsayan “Amazonlar El ele” proje protokolünü işbirliği kapsamında Çeşme’de de uygulayabileceklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli de, kadının toplumdaki rolü ve sosyal yaşamdaki yerinin çok önemli olduğunu belirterek, belediye olarak sağlık taramaları, kişisel gelişim eğitimleri ve meslek kurslarıyla kadın çalışmalarına destek olduklarını kaydetti ve şunları söyledi:

Çeşme'den Büyükşehir'e 3 kadın meclis üyesi

“Büyükşehir Belediye Meclisi’ne üç kadın meclis üyesi gönderen tek ilçeyiz. Çeşme’de kadın bilinci gelişen ve sürekli talep eden güçlü bir kadın potansiyeli var. Bu nedenle de hızlı ve hedefe odaklı pilot çalışmalar yapıyoruz. İnanılmaz derecede kadın üretim profili var. İki tane kadın kooperatifimiz var. Özellikle takı ve ürün tasarımı alanında markalaşmayı hedefliyoruz. Bu alanda kadınlarımızın eğitimi için ortak çalışma yapabiliriz. Kadınlarımızın yanında olmaya, onlarla birlikte çalışmaya her zaman hazırız. Kadınlarımızın gücüne inanıyor, onlara her türlü desteği vermeye hazır olduğumu belirtmek istiyorum” 

Kadınları uzun süre dinleyen ve not alan Lal Denizli, “Çok değerli, emek ve zaman isteyen çalışmalar yapmışsınız. Kadın projelerinizden dolayı sizleri kutluyorum. Birlikte çalışmayı çok önemsiyorum. Çeşmeli kadınlar, tasarım projelerinin hayata geçmesiyle çok mutlu olacaklardır” dedi.

İKKB Başkanı Özkan, daha sonra Lal Denizli’ye el yapımı, pastel renginde ipek fular ve ebru işlemeli cüzdan hediye etti. El emeği hediyelerin renk armonisini çok beğenen Denizli, kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Kaynak: Bülten