SEMRA İĞTAÇ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ çalışanı Özge Polat, eski eşi Serkan Yıldız tarafından silahlı saldırıya uğrayarak ağır yaralandı. Kadına yönelik şiddeti ve adalet sistemini protesto eden Polat’ın mesai arkadaşları, Kültürpark’ta siyah giyinerek “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz!” sloganlarıyla toplandı. Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube’den yapılan basın açıklamasında, kadınların adalet sisteminden umduğunu bulamadığına dikkat çekilerek, cezasızlık politikasına son verilmesi çağrısında bulunuldu.

İzmir’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ Şirketi’nde Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan Özge Polat, eski eşi Serkan Yıldız tarafından silahlı saldırıya uğrayarak ağır yaralandı. Olay, Polat’ın Çiğli’de işine gitmek için beklediği durakta gerçekleşti. İki yıl önce boşandığı Serkan Yıldız’ın saldırısı sonucunda ağır yaralanan Polat, hastanede yoğun bakıma alındı ve durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Polat’ın mesai arkadaşları, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için Kültürpark’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi 1 No’lu Hol önünde bir araya geldi. Başta Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube olmak üzere, TÜM BEL SEN İzmir 1 No’lu Şube Kadın Komisyonu üyeleri siyah kıyafetler giyerek, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz!” sloganları eşliğinde basın açıklaması düzenledi.

Erkek Şiddetine Karşı Gerçek Adalet Talebi

Basın açıklamasını okuyan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube İdari İşler Temsilcisi Ebru İvgen, adalet sisteminin kadınları yeterince korumadığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Kadınların kazanılmış tüm haklarına, özgürlüğüne ve eşitliğine düşman olanları çok iyi tanıyoruz. 6284 sayılı kanun etkin uygulanmadığı ve katiller, tecavüzcüler, tacizciler iyi hal indirimleriyle serbest bırakıldığı için her gün ölüyoruz! Erkek şiddeti, gücünü sağlanamayan adalet sisteminden alıyor.”

İvgen, saldırıya uğrayan mesai arkadaşları Özge Polat’ın, eski eşi hakkında defalarca şikayette bulunduğunu ve koruma kararı aldırdığını, ancak buna rağmen korunamadığını belirtti. “Kadınların bedeni ve yaşam hakkı üzerinden ellerinizi çekin, gerçek adaletten yana olun!” diyerek adalet sistemine yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Kadın cinayetlerini durduracağız

Protesto sırasında, İstanbul Sözleşmesi’nin önemine vurgu yapıldı ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi için mücadele edileceği belirtildi. Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nin geri getirilmesi ve 6284 sayılı kanunun tam olarak uygulanması gerektiğini vurguladı.

Açıklama, “Kadın düşmanları devrini kapatacağız, İstanbul Sözleşmesi’ni geri getirecek ve 6284’ü uygulatacağız. Kadın cinayetlerini durduracağız! Özgürce yaşamak, eşitlik ve adalet istiyoruz!” ifadeleriyle son buldu.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ