İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüzde 100 uzlaşı, yerinde dönüşüm ve belediye garantörlüğünde yürüttüğü kentsel dönüşüm projelerine hız kesmeden devam ediyor. İzmir’in altı farklı bölgesinde sürdürülen projeler kapsamında güvenli konutların inşası sürerken, sosyal donatı alanları ve yeşil çevre düzenlemeleriyle sağlıklı yaşam alanları oluşturuluyor. Göreve gelir gelmez Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanlığı’nı yeniden kuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, bu süreçte vatandaşların ihtiyaçlarını ön planda tutarak çalışmalara yön veriyor.

Uzundere’de yeni hizmet binası tamamlandı

Dört etap halinde planlanan Karabağlar Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında sosyal donatı alanları arasında yer alan hizmet binasının yapımı tamamlandı. Engelli bireyler için öncelikli olarak hizmet vermesi planlanan dört katlı bina, 2 bin 350 metrekarelik bir alanda inşa edildi. Binanın en kısa sürede hizmete açılması için hazırlıklar devam ederken, Başkan Tugay alandaki çalışmaları yerinde inceledi.

“Çalışmalarımız devam edecek"

Çalışmaları yerinde inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, bölge halkıyla sohbet ederek taleplerini dinledi. Tugay, kentsel dönüşüm sürecinde yalnızca binaların değil, yaşam alanlarının da dönüştüğüne dikkat çekerek, "Burada yapacağımız yeni konutlar var. Pazar yeri için de çalışmalarımız sürüyor. İhtiyaç duyulan her şeyi tamamlamak için gayretle çalışıyoruz. Vatanımızı, milletimizi seviyoruz ve halkımızın yaşam kalitesini artırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Kentsel dönüşümle hayatlar değişiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleriyle yalnızca eski ve sağlıksız yapı stoklarını yenilemekle kalmıyor, aynı zamanda altyapı eksikliklerini gidererek ulaşım, yeşil alan ve sosyal donatı ihtiyaçlarını da karşılıyor. Afete dirençli kentler oluşturmayı amaçlayan belediye, Uzundere dönüşüm alanında konutların yanı sıra ticari alanlar, gençlik ve spor merkezleri, sosyal ve kültürel alanlar, otoparklar ve açık pazar alanları da planladı. Proje kapsamında yaklaşık 3 bin 800 bağımsız birim hayata geçirilecek.

ESHOT yeni hat müjdesini verdi: İzmir'de ulaşım kolaylaşıyor ESHOT yeni hat müjdesini verdi: İzmir'de ulaşım kolaylaşıyor

İhale süreci devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi, Uzundere’de birinci ve ikinci etapları tamamlayarak 744 konut ve 73 işyerini hak sahiplerine teslim etti. Üçüncü etapta bin 422, dördüncü etapta ise bin 307 bağımsız bölüm inşa edilecek. Uzundere’deki inşaatların en kısa sürede tamamlanması için ihale süreci başlatıldı. Çalışmaların hızla tamamlanarak bölge halkının yeni yaşam alanlarına kavuşması hedefleniyor.

Kaynak: İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ